Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Referenční materiál pro adjustaci určení kyseliny citrónové pomocí MIR-FT infraanalýzy mléka.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000298" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000298 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Referenční materiál pro adjustaci určení kyseliny citrónové pomocí MIR-FT infraanalýzy mléka.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, kyseliny citrónové (KC); kontroly výsledkůKC prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení KC. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.

  • Název v anglickém jazyce

    Reference material for adjustment of citric acid determination via milk MIR-FT infraanalyse.

  • Popis výsledku anglicky

    Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for creation of reference set of milk samples; calibration procedure of indirect instrumental MIR-FT method for analyse of minority milk component, citric acid (CA) concentration; CA result control via proficiency testing; MIR-FT method validation for CA determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of the control and management of the dairy analytical work. The interpretations to the proposed procedures are described as well.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    MSM 2678846201 CM 6

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    Kontrola věrohodnosti měření nepřímých metod pro určení kyseliny citrónové ke kontrole kvality mléka a poradenství ke kvalitě mléka a zdraví krav. Provádí se v rutinních mléčných laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka.

  • Ekonomické parametry

    Ekonomický dopad je součástí kontroly kvality mléka. Zlepšením kvality výsledků může tvořit podíl do 7 % efektu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukci ztrát z nedostatku informací. Celkem může přínos postupu činit částky v řádu milionů.

  • Označení certifikačního orgánu

    Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 00 Praha 2

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku