Referenční materiál pro adjustaci určení kyseliny citrónové pomocí MIR-FT infraanalýzy mléka.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000298" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000298 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Referenční materiál pro adjustaci určení kyseliny citrónové pomocí MIR-FT infraanalýzy mléka.
Popis výsledku v původním jazyce
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, kyseliny citrónové (KC); kontroly výsledkůKC prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení KC. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
Název v anglickém jazyce
Reference material for adjustment of citric acid determination via milk MIR-FT infraanalyse.
Popis výsledku anglicky
Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for creation of reference set of milk samples; calibration procedure of indirect instrumental MIR-FT method for analyse of minority milk component, citric acid (CA) concentration; CA result control via proficiency testing; MIR-FT method validation for CA determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of the control and management of the dairy analytical work. The interpretations to the proposed procedures are described as well.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
MSM 2678846201 CM 6
Číslo předpisu
—
Technické parametry
Kontrola věrohodnosti měření nepřímých metod pro určení kyseliny citrónové ke kontrole kvality mléka a poradenství ke kvalitě mléka a zdraví krav. Provádí se v rutinních mléčných laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka.
Ekonomické parametry
Ekonomický dopad je součástí kontroly kvality mléka. Zlepšením kvality výsledků může tvořit podíl do 7 % efektu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukci ztrát z nedostatku informací. Celkem může přínos postupu činit částky v řádu milionů.
Označení certifikačního orgánu
Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 00 Praha 2
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
—