Příprava referenčních vzorků, posouzení kvality kalibrace a výkonnostní testy stanovení kaseinu metodou infračervené spektroskopie FT v mléčných laboratořích.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000441" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000441 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Příprava referenčních vzorků, posouzení kvality kalibrace a výkonnostní testy stanovení kaseinu metodou infračervené spektroskopie FT v mléčných laboratořích.
Popis výsledku v původním jazyce
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu přípravy referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace kaseinu mléka; kontroly výsledků kaseinu prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení kaseinu. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
Název v anglickém jazyce
Reference samples preparation, calibration quality assessment and proficiency testing of casein determination using FT infra-red spectroscopy method in milk laboratories.
Popis výsledku anglicky
Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for preparation of reference set of milk samples; calibration procedure of indirect instrumental MIR-FT method for analyse of casein in milk; casein results control via proficiency testing; MIR-FT method validation for casein determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of control and management of the dairy analytical work.The interpretations to the proposed procedures are described as well.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ME09081" target="_blank" >ME09081: Výzkumná a technologická podpora chovu a plemenitby skotu s kombinovanou užitkovostí v provincii Anhui</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
J06/10
Číslo předpisu
—
Technické parametry
Číslo udělené certifikace: 2010/5192/SVS. Certifikační orgán: Státní veterinární správa České republiky. Datum certifikace: 8. 12. 2010.
Ekonomické parametry
Je součástí kontroly kvality mléka. Důležitá je i kontrola zvyšování sýrařské výtěžnosti. Zlepšením kvality výsledků může tvořit podíl do 15 % efektu ve smyslu zajištění výtěžnosti suroviny a prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát.
Označení certifikačního orgánu
Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 56 Praha 2
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů