Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Příprava referenčních vzorků, posouzení kvality kalibrace a výkonnostní testy stanovení kaseinu metodou infračervené spektroskopie FT v mléčných laboratořích.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000441" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000441 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Příprava referenčních vzorků, posouzení kvality kalibrace a výkonnostní testy stanovení kaseinu metodou infračervené spektroskopie FT v mléčných laboratořích.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu přípravy referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace kaseinu mléka; kontroly výsledků kaseinu prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení kaseinu. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.

  • Název v anglickém jazyce

    Reference samples preparation, calibration quality assessment and proficiency testing of casein determination using FT infra-red spectroscopy method in milk laboratories.

  • Popis výsledku anglicky

    Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for preparation of reference set of milk samples; calibration procedure of indirect instrumental MIR-FT method for analyse of casein in milk; casein results control via proficiency testing; MIR-FT method validation for casein determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of control and management of the dairy analytical work.The interpretations to the proposed procedures are described as well.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ME09081" target="_blank" >ME09081: Výzkumná a technologická podpora chovu a plemenitby skotu s kombinovanou užitkovostí v provincii Anhui</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    J06/10

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    Číslo udělené certifikace: 2010/5192/SVS. Certifikační orgán: Státní veterinární správa České republiky. Datum certifikace: 8. 12. 2010.

  • Ekonomické parametry

    Je součástí kontroly kvality mléka. Důležitá je i kontrola zvyšování sýrařské výtěžnosti. Zlepšením kvality výsledků může tvořit podíl do 15 % efektu ve smyslu zajištění výtěžnosti suroviny a prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát.

  • Označení certifikačního orgánu

    Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 56 Praha 2

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů