Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F11%3A%230000440" target="_blank" >RIV/26788462:_____/11:#0000440 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kalibrace metod MIR a MIR-FT v laboratořích kvality mléka za účelem měření koncentrace volných mastných kyselin (VMK) v mléčném tuku.
Popis výsledku v původním jazyce
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu tvorby referenční sady vzorků; postupu kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro analýzy koncentrace minoritní složky mléka, volných mastných kyselin (VMK); kontroly výsledků VMK prostřednictvím výkonnostních testů; validace metody MIR-FT pro určení VMK. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
Název v anglickém jazyce
Calibration of MIR and MIR-FT methods for measurement of free fatty acids (VMK) concentration in milk fat in milk quality laboratories.
Popis výsledku anglicky
Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for creation of reference set of milk samples; calibration procedure of indirect instrumental MIR-FT method for analyse of minority milk component, free fatty acids (FFAs);FFAs results control via proficiency testing; MIR-FT method validation for FFAs determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of the control and management of the dairy analytical work. The interpretations to the proposed procedures are described as well.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ME09081" target="_blank" >ME09081: Výzkumná a technologická podpora chovu a plemenitby skotu s kombinovanou užitkovostí v provincii Anhui</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
J05/10
Číslo předpisu
—
Technické parametry
Číslo udělené certifikace: 2009/4070/SVS. Certifikační orgán: Státní veterinární správa České republiky. Datum certifikace: 30. 9. 2009.
Ekonomické parametry
Součástí kontroly kvality mléčného potravinového řetězce. Zlepšením kvality výsledků zde může tvořit podíl do 9 % efektu ve smyslu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát způsobených nedostatkem informací.
Označení certifikačního orgánu
Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 56 Praha 2
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů