Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metodika validace a odhadu nejistoty výsledků měření u minoritních složek a vlastností mléka pro nepřímé metody MIR a MIR-FT v laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000299" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000299 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metodika validace a odhadu nejistoty výsledků měření u minoritních složek a vlastností mléka pro nepřímé metody MIR a MIR-FT v laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod MIR a MIR-FT pro analýzy vlastností (bod mrznutí mléka) a minoritních složek mléka (močovina); kontroly výsledků prostřednictvím výkonnostních testů; validace metod pro určení relevantních složek a vlastností mléka; odhadu nejistoty výsledků měření. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.

  • Název v anglickém jazyce

    Method of validation and measurement result uncertainty estimation for indirect MIR and MIR-FT methods at milk minority components and properties in milk recording and milk quality control laboratories.

  • Popis výsledku anglicky

    Certified applied method is focused on explanation and performance of: calibration procedure of indirect instrumental MIR and MIR-FT methods for analyses of milk properties (milk freezing point) and minority milk components (urea); result control via proficiency testing; method validation for determination of relevant milk properties and components; measurement result uncertainty estimation. The certified applied method provides the information about concrete proposals and methods of more effective andaffection procedures of the control and management of the dairy analytical work. The interpretation methods to the proposed procedures are described as well.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    MSM 2678846201 CM 7

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    Kontrola věrohodnosti měření nepřímých metod pro určení minoritních složek mléka nebo jeho vybraných vlastností pro kontrolu kvality a poradenství ke zdraví krav. Provádí se v rutinních mléčných laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka.

  • Ekonomické parametry

    Ekonomický dopad je součástí kontroly kvality mléka, bezpečnosti potravinového řetězce a šlechtění v chovu skotu Zlepšením kvality výsledků může tvořit podíl do 8 % prevence mlékařských rizik. Celkem může přínos postupu činit částky v řádu milionů.

  • Označení certifikačního orgánu

    Státní veterinární správa České republiky, Slezská 7, 120 00 Praha 2

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku