Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impacts of lactation physiology at higher and average yield on composition, properties and health indicators of milk in Holstein breed

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000386" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000386 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impacts of lactation physiology at higher and average yield on composition, properties and health indicators of milk in Holstein breed

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The differences within milk indicators between high yielding herds with an average MY (H1 a H2) were tested in four herds. The files with 224 and 234 individual milk samples were collected in the summer and winter for three years. Group 1 had higher genetical value and had even better nutrition according to the MY. The MY was higher by 43% (P<0.001). The studied high MY factor had statistically significant influence (P<0.05 and P < 0.001) on the following milk parameters: fat (FAT), lactose (LAC), solids non fat (SNF), alcohol stability (AL), rennet curds firmnes (RCF), crude protein (CP), casein (CAS), true protein (TP), fat/true protein ratio (F/CP). Selected differences were: FAT (H1 3.68 ? 0.77; H2 3.99 ? 0.93%); CAS (H1 2.50 ? 0.27; H2 2.59 ? 0.29%); TP (H1 2.99 ? 0.30; H2 3.09 ? 0.33%). Other 16 milk parameters (e.g. SCC (H1 289 > 210 103.ml-1 H2), urine, ratio of urea nitrogen in the non protein nitrogen, acetone, pH and rennet curds firmness) were influenced insignificantly (P>

  • Název v anglickém jazyce

    Impacts of lactation physiology at higher and average yield on composition, properties and health indicators of milk in Holstein breed

  • Popis výsledku anglicky

    The differences within milk indicators between high yielding herds with an average MY (H1 a H2) were tested in four herds. The files with 224 and 234 individual milk samples were collected in the summer and winter for three years. Group 1 had higher genetical value and had even better nutrition according to the MY. The MY was higher by 43% (P<0.001). The studied high MY factor had statistically significant influence (P<0.05 and P < 0.001) on the following milk parameters: fat (FAT), lactose (LAC), solids non fat (SNF), alcohol stability (AL), rennet curds firmnes (RCF), crude protein (CP), casein (CAS), true protein (TP), fat/true protein ratio (F/CP). Selected differences were: FAT (H1 3.68 ? 0.77; H2 3.99 ? 0.93%); CAS (H1 2.50 ? 0.27; H2 2.59 ? 0.29%); TP (H1 2.99 ? 0.30; H2 3.09 ? 0.33%). Other 16 milk parameters (e.g. SCC (H1 289 > 210 103.ml-1 H2), urine, ratio of urea nitrogen in the non protein nitrogen, acetone, pH and rennet curds firmness) were influenced insignificantly (P>

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus