Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F11%3A%230000550" target="_blank" >RIV/26788462:_____/11:#0000550 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/11:#0000499

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této metodiky je předložit odborné i laické veřejnosti souhrn poznatků a doporučení o zkrmování řepkových a sójových produktů, s cílem ovlivnit složení mastných kyselin mléčného tuku žádoucím směrem především z pohledu současného konzumenta mléka amléčných výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Possibility of the use of soya and rapeseed in dairy cows nutrition for change of fatty acids profile of milk fat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this methodology is to present for professional and non-professional public a summary of the findings and recommendations of the feeding of rapeseed and soya products, with the goal of influencing the fatty acid composition of milk fat in theright direction, especially from the point of view of the current consumer of milk and milk products.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    J 08/11

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    č. 17210/2011-12

  • Ekonomické parametry

    Při využití poznatků (přidání příslušného množství doplňků řepky nebo sóji) dojde k prokazatelnému vylepšení profilu mastných kyselin mléka a tím ke zvýšení zdravotních benefitů mléka s příznivým dopadem na spotřebitele. Při nahrazení sójových produktů levnějšími řepkovými dojde k přibližné úspoře 850 Kč na dojnici a rok (Kvapilík et al., 2011), přičemž příznivý dopad na profil mastných kyselin a tím i na spotřebitele zůstane zachován. Při využití u 1% dojnic v ČR dojde k přímé úspoře více než 3 mil. Kč.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství ČR -odbor živočišných komodit

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů