Roztok pro řízené zrání hovězího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000717" target="_blank" >RIV/26788462:_____/14:#0000717 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027315.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027315.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Roztok pro řízené zrání hovězího masa
Popis výsledku v původním jazyce
Potravinářský roztok na bázi rostlinného enzymu papainu, složený z takových látek a v takovém poměru, že jejich kombinace s výhodou výrazně ovlivňuje křehkost masa, ale výrazně neovlivňuje chuťové vlastnosti masa. Všechny obsažené látky jsou schválené pro potravinářské využití dle platné legislativy, jsou navzájem chemicky inertní, dlouhodobě stabilní a dobře rozpustné ve vodě. Při injektáži masa roztokem dojde během 72 hodin ke zvýšení křehkosti až o 48 % (ve srovnání s 15% zvýšením při přirozeném zrání).
Název v anglickém jazyce
Solution for controlled aging of beef
Popis výsledku anglicky
Solution for use in food industry, based on plant enzyme papain. Composition and proportions of ingredients significantly affects meat tenderness, but does not significantly affect the taste characteristics of the meat. All ingredients are approved for use in food industry under applicable legislation, are mutually chemically inert, long-term stable and soluble in water. Treated meat shows up to 48% increase of tenderness during 72 hours (compared with 15% increase in natural aging).
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologie pro rutinní měření kvalitativních parametrů výsekového masa a pro kontrolovaný proces jeho zrání za účelem zvýšení přidané hodnoty výrobků a definice nových produktů v masném průmyslu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
27315
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Agrovýzkum Rapotín s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence