Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Granulát pro řízené zrání masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000718" target="_blank" >RIV/26788462:_____/14:#0000718 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027319.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027319.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Granulát pro řízené zrání masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Granulát pro kulinářské úpravy masa (zejména hovězího), pomocí přípravku s obsahem rostlinného enzymu papainu. Kombinace použitých komponent s výhodou výrazně ovlivňuje křehkost masa, ale výrazně neovlivňuje jeho chuťové vlastnosti. Všechny obsažené látky jsou schválené pro potravinářské použití dle platné legislativy. Díky vhodnému poměru komponent jsou granule velmi soudržné, velmi mechanicky stabilní a nevykazují žádnou míru degradace v čase v průběhu skladování. Působením granulátu dojde během 72 hodin ke zvýšení křehkosti až o 45 % (ve srovnání s 15% zvýšením při přirozeném zrání).

  • Název v anglickém jazyce

    Granules for controlled aging of meat

  • Popis výsledku anglicky

    Granules for culinary treatment of meat (especially beef) containing plant enzyme papain. Composition and proportions of ingredients significantly affects meat tenderness, but does not significantly affect the taste characteristics of the meat. All ingredients are approved for use in food industry under applicable legislation With an appropriate ratio of the components, the granules are very cohesive, very mechanically stable and do not exhibit any degree of degradation over time during storage. Granules treated meat shows up to 45% increase of tenderness during 72 hours (compared with 15% increase in natural aging).

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologie pro rutinní měření kvalitativních parametrů výsekového masa a pro kontrolovaný proces jeho zrání za účelem zvýšení přidané hodnoty výrobků a definice nových produktů v masném průmyslu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    27319

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Agrovýzkum Rapotín s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence