Granulát pro řízené zrání masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F14%3A%230000718" target="_blank" >RIV/26788462:_____/14:#0000718 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027319.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027319.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Granulát pro řízené zrání masa
Popis výsledku v původním jazyce
Granulát pro kulinářské úpravy masa (zejména hovězího), pomocí přípravku s obsahem rostlinného enzymu papainu. Kombinace použitých komponent s výhodou výrazně ovlivňuje křehkost masa, ale výrazně neovlivňuje jeho chuťové vlastnosti. Všechny obsažené látky jsou schválené pro potravinářské použití dle platné legislativy. Díky vhodnému poměru komponent jsou granule velmi soudržné, velmi mechanicky stabilní a nevykazují žádnou míru degradace v čase v průběhu skladování. Působením granulátu dojde během 72 hodin ke zvýšení křehkosti až o 45 % (ve srovnání s 15% zvýšením při přirozeném zrání).
Název v anglickém jazyce
Granules for controlled aging of meat
Popis výsledku anglicky
Granules for culinary treatment of meat (especially beef) containing plant enzyme papain. Composition and proportions of ingredients significantly affects meat tenderness, but does not significantly affect the taste characteristics of the meat. All ingredients are approved for use in food industry under applicable legislation With an appropriate ratio of the components, the granules are very cohesive, very mechanically stable and do not exhibit any degree of degradation over time during storage. Granules treated meat shows up to 45% increase of tenderness during 72 hours (compared with 15% increase in natural aging).
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologie pro rutinní měření kvalitativních parametrů výsekového masa a pro kontrolovaný proces jeho zrání za účelem zvýšení přidané hodnoty výrobků a definice nových produktů v masném průmyslu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
27319
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Agrovýzkum Rapotín s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence