Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F15%3A%230000817" target="_blank" >RIV/26788462:_____/15:#0000817 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byla řešena problematika stanovení obsahu mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech – stanovení jak vázaných mastných kyselin tak i stanovením volných mastných kyselin dopočtem. Celkový rozsah lipolýzy v přírodním zrajícím sýru je možné sledovat přes úbytek vázaných mastných kyselin. Přímé stanovení volných mastných kyselin je komplikované z důvodu ztrát nižších mastných kyselin. Metodou plynové chromatografie bylo testováno několik matric vzorků přírodních zrajících sýrů. Škrobák, F. – Pachlová, V. – Nováková, Z. (2015): Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie. Odborné sdělení, Výzkum v chovu skotu, roč. 57, č. 2, s. 28–30.

  • Název v anglickém jazyce

    Change of fatty acids spectrum in natural ripening cheeses using gas chromatography

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the paper was to determine content of the fatty acids in natural ripening cheeses. The total extent of lipolysis in natural ripening cheese can be monitored via the decrease of bound fatty acids. Direct determination of the free fatty acid is complicated due to loss of lower fatty acids. Several matrices were tested using gas chromatography. Škrobák, F. – Pachlová, V. – Nováková, Z. (2015): Změna spektra mastných kyselin v přírodních zrajících sýrech metodou plynové chromatografie [in Czech]. Technical paper, Výzkum v chovu skotu, year 57, issue 2, pp. 28–30.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů