Mramorování masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000039" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000039 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mramorování masa
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek se zabývá problematikou ukládání vnitrosvalového tuku v mase, především hovězím. Tato schopnost je označována jako mramorování masa a je jedním z nejvýznamnějších ukazatelů kvality masa. V článku jsou popsány některé významné vlivy, které na tento proces působí.
Název v anglickém jazyce
Marbling of meat
Popis výsledku anglicky
The paper deals with marbling in meat, especially in beef. Marbling means the ability of intramuscular fat deposition and is one of the most important meat quality traits. Some of the significant effects, affecting marbling, are summarized.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů