Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F22%3AN0000055" target="_blank" >RIV/26788462:_____/22:N0000055 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2022/4/bull_4_2022_53-56_zabrodska.pdf" target="_blank" >http://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2022/4/bull_4_2022_53-56_zabrodska.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
nivchština
Název v původním jazyce
A2 mléko
Popis výsledku v původním jazyce
Článek pojednává o mléce typu A2. O rozdělení mléčných proteinů, o proteinu beta kasein a jeho rozdělená na typy A1 a A2. O druzích zvířat a o poměrech, ve kterých se A1 a A2 beta kasein u nich vyskytují. Dále pojednává o trávení jednotlivých typů beta kaseinu a o vzniku beta-kaso-morfinu. Na závěr článek pojednává o výhodách A2 mléka oproti A1 mléku.
Název v anglickém jazyce
A2 milk
Popis výsledku anglicky
The article discusses type A2 milk. About the division of milk proteins, about the protein beta casein and its division into types A1 and A2. About the species of animals and the proportions in which A1 and A2 beta casein are found in them. It also discusses the digestion of individual types of beta casein and the formation of beta-caso-morphine. Finally, the article discusses the advantages of A2 milk over A1 milk.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů