Wheat wort density as a tool for prediction of ethanol yield
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F27184145%3A_____%2F09%3A0R000100" target="_blank" >RIV/27184145:_____/09:0R000100 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Wheat wort density as a tool for prediction of ethanol yield
Popis výsledku v původním jazyce
The effects of protein content, starch content, grain hardness, wort density before fermentation, wort density after fermentation and differences in densities on final ethanol yield were studied wheat varieties grown on six locations in 2008. Results showed statistically significant relationships at p=0.01 between all observed parameters. Regression equations were computed for the prediction of ethanol yield from protein content and wort density before fermentation with r2=82.01 and r2=95.63, respectively. Wheat ethanol yield predictions from both protein content and wort density are quite accurate and simple, which makes them suitable for distilleries.
Název v anglickém jazyce
Wheat wort density as a tool for prediction of ethanol yield
Popis výsledku anglicky
The effects of protein content, starch content, grain hardness, wort density before fermentation, wort density after fermentation and differences in densities on final ethanol yield were studied wheat varieties grown on six locations in 2008. Results showed statistically significant relationships at p=0.01 between all observed parameters. Regression equations were computed for the prediction of ethanol yield from protein content and wort density before fermentation with r2=82.01 and r2=95.63, respectively. Wheat ethanol yield predictions from both protein content and wort density are quite accurate and simple, which makes them suitable for distilleries.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G58076" target="_blank" >1G58076: Charakteristiky škrobu a bílkovin zrna pšenice pro nepotravinářské využití; donory cenných znaků, vhodné odrůdy a pěstitelské technologie.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Agrobiology
ISSN
1803-4403
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—