Mikrofiltrační jednotka pro potravinářský průmysl s čerpadlem umožňujícím reverzaci s flexibilním oběžným kolem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F28676092%3A_____%2F13%3A%230000181" target="_blank" >RIV/28676092:_____/13:#0000181 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrofiltrační jednotka pro potravinářský průmysl s čerpadlem umožňujícím reverzaci s flexibilním oběžným kolem
Popis výsledku v původním jazyce
Mikrofiltrační jednotku s čerpadlem umožňujícím reverzaci s flexibilním oběžným kolem je možné použít v potravinářském průmyslu, kde dochází ke stabilizaci vín, moštů a šťáv. Postup mikrofiltrace je vhodný i pro výrobu ?bio-potravin?, protože nevyužívá žádných konzervantů. Daná technologie nevyžaduje zvýšených teplot, tudíž při její aplikaci nedochází k degradaci vitamínů. Použití čerpadla s malými střižnými sílami umožňuje zpracovávat i roztoky, kde by vysoké střižné síly měly za následek porušení koloidní rovnováhy jednotlivých složek obsažených ve zpracovávaných roztocích.
Název v anglickém jazyce
Crossflow unit for food industry with a pump allowing reversing with flexible impeller
Popis výsledku anglicky
Crossflow unit for food industy with a pump allowing reversing with flexible impeller is possible to use in food industry. The unit can be using for stabilisation of wine, ciders and juice. The process is suitable for the production of "bio-food" becauseit does not use any preservatives.The technical solution concern valves for dispensing filtered solutions and changes in arrangements for cross-flow units using in food industry This technology is using for treatment of wine, ciders and juices. Cross -flow unit for food industry with a pump allowing reversing with flexible impeller is possible to using in food industry for stabilization of wines, ciders and juices. Microfiltration process is also suitable for the production of "bio-food" because it does not use any preservatives. The technology does not require elevated temperature, therefore there in no degradation of vitamins.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TA01011239" target="_blank" >TA01011239: Výzkum a vývoj stabilizace vína procesem elektrodialýzy</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
26177
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
MemBrain s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence