Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Membránové procesy v mlékárenském průmyslu: výroba produktů s vysokou přidanou hodnotou a valorizace odpadních proudů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F28676092%3A_____%2F24%3AN0000020" target="_blank" >RIV/28676092:_____/24:N0000020 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Membránové procesy v mlékárenském průmyslu: výroba produktů s vysokou přidanou hodnotou a valorizace odpadních proudů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento článek hodnotí význam membránových procesů v mlékárenském průmyslu pro výrobu produktů s vysokou přidanou hodnotou a valorizaci odpadních proudů. Membránové technologie nabízejí efektivní zpracování mléčných produktů a umožňují transformaci odpadních materiálů, jako je syrovátka, na koncentrované výrobky a proteinové produkty. Integrace těchto technologií do praxe může přinést udržitelnost, konkurenceschopnost a úspory surovin a energie. Spolupráce mezi výzkumnými institucemi, průmyslovými partnery je klíčová pro maximální využití potenciálu membránových procesů v mlékárenství a podporu udržitelného rozvoje tohoto odvětví.

  • Název v anglickém jazyce

    Membrane processes in the dairy industry: production of products with high added value and valorization of waste streams

  • Popis výsledku anglicky

    This article evaluates the importance of membrane processes in the dairy industry for the production of high value-added products and valorization of waste streams. Membrane technologies offer efficient processing of dairy products and enable the transformation of waste materials such as whey into concentrated products and protein products. The integration of these technologies into practice can bring sustainability, competitiveness and savings of raw materials and energy. Collaboration between research institutions, industrial partners is key to maximize the potential of membrane processes in the dairy industry and support the sustainable development of this sector.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20401 - Chemical engineering (plants, products)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Workshop: Membránové procesy v potravinářském průmyslu 2024

  • ISBN

    978-80-908781-5-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

    26-41

  • Název nakladatele

    Česká membránová platforma

  • Místo vydání

    neuveden

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 10. 2024

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku