Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Gastronomie jako specifická forma a motiv účasti na turismu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46358978%3A_____%2F15%3A%230000254" target="_blank" >RIV/46358978:_____/15:#0000254 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Gastronomie jako specifická forma a motiv účasti na turismu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lidé více cestují a poznávají různé kouty světa. Klasické typy dovolených pasivní charakteristiky jsou na ústupu a přednost mají dovolené přinášející zážitek účastníkům turismu. Gastronomie se stává jednou z klíčových specifických forem a motivu účasti na turismu. Turisté poznávají a ochutnávají v navštívených destinacích jejich národní kuchyně, získávají znalosti o místní kuchyni i samotné kultuře, a také získají další kulinářské zkušenosti. Příspěvek se zabývá problematikou gastronomie, jejíž obliba stále stoupá a stává se jedním z hlavním motivů účasti na turismu. Důraz je kladen na specifikaci gastronomických projektů v České republice. Součástí příspěvku je dotazníkové šetření, které přináší výsledky povědomí o gastronomickém turismu a celkové spokojenosti turistů s gastronomií. Cílem příspěvku je poukázat na významnost gastronomie, která představuje možnost pro rozvoj turismu a ekonomiky destinací.

  • Název v anglickém jazyce

    Gastronomy as a specific form and motive participation in tourism

  • Popis výsledku anglicky

    People travel more and recognize about the different parts of the world. Classical types of holidays of pasive characteristics are in retreat and prefer have holidays bringing experience for participants tourism. Gastronomy becomes one a key specific forms and motif of participation in tourism. Tourists recognize a taste in visited destinations their national cuisine, gain knowledge about the local cuisine and itself culture and also gain more culinary experience. The contribution deals with the issue of gastronomy, whose popularity rises and becomes one of the main motife of participation in tourism. Emphasis is placed on the specification gastronomic projects in the Czech Republic. Part of the contribution is questionnaire survey, which presents theresults of awareness of gastronomic tourism and overall satisfaction of tourists with gastronomy. The aim of this contribution is to highlight the importance of gastronomy, which represents an opportunity for the development of tourism an

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AK - Sport a aktivity volného času

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu. Sborník recenzovaných příspěvků ze 4. mezinárodní vědecké konference, Tábor - 9. - 10. dubna 2015

  • ISBN

    978-80-7510-140-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    133-143

  • Název nakladatele

    Ústav lázeňství gastronomie a turismu, Filozoficko - přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita Opava

  • Místo vydání

    Opava

  • Místo konání akce

    Tábor

  • Datum konání akce

    9. 4. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku