Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Regioisomeric Analysis of Triacylglycerols

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24620%2F16%3A00004760" target="_blank" >RIV/46747885:24620/16:00004760 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://link.springer.com/referenceworkentry/10.1007/978-94-007-7864-1_113-1" target="_blank" >https://link.springer.com/referenceworkentry/10.1007/978-94-007-7864-1_113-1</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-94-007-7864-1_113-1" target="_blank" >10.1007/978-94-007-7864-1_113-1</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Regioisomeric Analysis of Triacylglycerols

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Animal fats and vegetable oils contain predominantly triacylglycerols (TAG), which are esters of fatty acids (FA) and glycerol. Although fatty acids in TAG usually have an even number of carbon atoms, exceptionally they could also have an odd number (e.g., TAG from certain bacteria). These bacteria biosynthesize both odd-numbered and branched FA, which can then become minor components of the milk of ruminants. The effect of consumed food can also be reflected in the contents of the FA in TAG of fish oil, since fish stands near the end of the food chain, that begins with phytoplankton.

  • Název v anglickém jazyce

    Regioisomeric Analysis of Triacylglycerols

  • Popis výsledku anglicky

    Animal fats and vegetable oils contain predominantly triacylglycerols (TAG), which are esters of fatty acids (FA) and glycerol. Although fatty acids in TAG usually have an even number of carbon atoms, exceptionally they could also have an odd number (e.g., TAG from certain bacteria). These bacteria biosynthesize both odd-numbered and branched FA, which can then become minor components of the milk of ruminants. The effect of consumed food can also be reflected in the contents of the FA in TAG of fish oil, since fish stands near the end of the food chain, that begins with phytoplankton.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1201" target="_blank" >LO1201: ROZVOJ ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Encyclopedia of Lipidomics

  • ISBN

    978-94-007-7864-1

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

    4800

  • Název nakladatele

    Springer

  • Místo vydání

    Nizozemsko

  • Kód UT WoS kapitoly