Regioisomeric Analysis of Triacylglycerols
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24620%2F16%3A00004760" target="_blank" >RIV/46747885:24620/16:00004760 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://link.springer.com/referenceworkentry/10.1007/978-94-007-7864-1_113-1" target="_blank" >https://link.springer.com/referenceworkentry/10.1007/978-94-007-7864-1_113-1</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-94-007-7864-1_113-1" target="_blank" >10.1007/978-94-007-7864-1_113-1</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Regioisomeric Analysis of Triacylglycerols
Popis výsledku v původním jazyce
Animal fats and vegetable oils contain predominantly triacylglycerols (TAG), which are esters of fatty acids (FA) and glycerol. Although fatty acids in TAG usually have an even number of carbon atoms, exceptionally they could also have an odd number (e.g., TAG from certain bacteria). These bacteria biosynthesize both odd-numbered and branched FA, which can then become minor components of the milk of ruminants. The effect of consumed food can also be reflected in the contents of the FA in TAG of fish oil, since fish stands near the end of the food chain, that begins with phytoplankton.
Název v anglickém jazyce
Regioisomeric Analysis of Triacylglycerols
Popis výsledku anglicky
Animal fats and vegetable oils contain predominantly triacylglycerols (TAG), which are esters of fatty acids (FA) and glycerol. Although fatty acids in TAG usually have an even number of carbon atoms, exceptionally they could also have an odd number (e.g., TAG from certain bacteria). These bacteria biosynthesize both odd-numbered and branched FA, which can then become minor components of the milk of ruminants. The effect of consumed food can also be reflected in the contents of the FA in TAG of fish oil, since fish stands near the end of the food chain, that begins with phytoplankton.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1201" target="_blank" >LO1201: ROZVOJ ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Encyclopedia of Lipidomics
ISBN
978-94-007-7864-1
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
—
Počet stran knihy
4800
Název nakladatele
Springer
Místo vydání
Nizozemsko
Kód UT WoS kapitoly
—