Ověření metod stanovení sedimentační hodnoty pšenice. Součást závěrečné zprávy projektu.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F00%3A2_1_34" target="_blank" >RIV/46904841:_____/00:2_1_34 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ověření metod stanovení sedimentační hodnoty pšenice. Součást závěrečné zprávy projektu.
Popis výsledku v původním jazyce
Metody SDS-sedimentace a Zelenyho testu (ve dvou modifikacích) poskytly velmi blízké výsledky. Vyšší expeditivnost SDS-testu je u Zelenyho testu vyvážena vyšší rozlišovací schopností kvality u jakostně blízkých materiálů. Připravenost k zavedení Zelenyhotestu do analytické praxe v ČR v souvislosti s přípravou vstupu ČR do EU. Prokázána vysoká kladná korelace zkoumaných postupů. Ověření metodik analýz. Ověřena možnost různých postupů přípravy meliva k analýzám.
Název v anglickém jazyce
Verification of methods for determination of sedimentation value in wheat. A part of the final report of the project.
Popis výsledku anglicky
Methods for SDS-sedimentation and Zeleny test (in two modifications) showed very close results. A higher expeditive value of the SDS-test is in the Zeleny test compensated for by a higher ability to differentiate materials with similar quality. Preparedness to introduce Zeleny test into analytical practice in the CR in relation to preparation for accession of the CR to the EU. A high correlation of examined methods was proved. Verification of methodologies for analyses. Possibilities of various methodsfor preparation of ground stock for analyses.
Klasifikace
Druh
V<sub>x</sub> - Nezařazeno - Výzkumná zpráva obsahující utajované informace (takový výsledek lze do RIV vložit pouze v případě, že zpráva obsahuje utajované informace a pole R12 = U), nebo souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006067" target="_blank" >EP0960006067: Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves).</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
1
Místo vydání
Kroměříž
Název nakladatele resp. objednatele
Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o.
Verze
—