Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv odrůdy a systému pěstování na obsah tokoferolů a tokotrienolů v zrnu pluchatého a bezpluchého ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F06%3A%230000182" target="_blank" >RIV/46904841:_____/06:#0000182 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/06:#0000301

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of cultivar, and cropping system on the content of tocopherols and tocotrienols in grains of hulled and hulless barley

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In a three-year period (2000?2002) total tocols (tocopherols and tocotrienols), content of vitamin E and its isomers (?-, ?+?-, ?-tocopherols and tocotrienols) were assessed in grain of 13 barley genotypes. The highest content of tocols and content of vitamin E were determined in the waxy varieties Wanubet, Wabet, and Washonubet. Chemical treatment and fertilization statistically significantly increased the content of tocols, vitamin E, isomer ?-tocopherol and isomer ?-tocotrienols.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of cultivar, and cropping system on the content of tocopherols and tocotrienols in grains of hulled and hulless barley

  • Popis výsledku anglicky

    In a three-year period (2000?2002) total tocols (tocopherols and tocotrienols), content of vitamin E and its isomers (?-, ?+?-, ?-tocopherols and tocotrienols) were assessed in grain of 13 barley genotypes. The highest content of tocols and content of vitamin E were determined in the waxy varieties Wanubet, Wabet, and Washonubet. Chemical treatment and fertilization statistically significantly increased the content of tocols, vitamin E, isomer ?-tocopherol and isomer ?-tocotrienols.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant Foods for Human Nutrition

  • ISSN

    0921-9668

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    145-150

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus