Vliv odrůdy a systému pěstování na obsah tokoferolů a tokotrienolů v zrnu pluchatého a bezpluchého ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F06%3A%230000182" target="_blank" >RIV/46904841:_____/06:#0000182 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25328859:_____/06:#0000301
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of cultivar, and cropping system on the content of tocopherols and tocotrienols in grains of hulled and hulless barley
Popis výsledku v původním jazyce
In a three-year period (2000?2002) total tocols (tocopherols and tocotrienols), content of vitamin E and its isomers (?-, ?+?-, ?-tocopherols and tocotrienols) were assessed in grain of 13 barley genotypes. The highest content of tocols and content of vitamin E were determined in the waxy varieties Wanubet, Wabet, and Washonubet. Chemical treatment and fertilization statistically significantly increased the content of tocols, vitamin E, isomer ?-tocopherol and isomer ?-tocotrienols.
Název v anglickém jazyce
Effect of cultivar, and cropping system on the content of tocopherols and tocotrienols in grains of hulled and hulless barley
Popis výsledku anglicky
In a three-year period (2000?2002) total tocols (tocopherols and tocotrienols), content of vitamin E and its isomers (?-, ?+?-, ?-tocopherols and tocotrienols) were assessed in grain of 13 barley genotypes. The highest content of tocols and content of vitamin E were determined in the waxy varieties Wanubet, Wabet, and Washonubet. Chemical treatment and fertilization statistically significantly increased the content of tocols, vitamin E, isomer ?-tocopherol and isomer ?-tocotrienols.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Plant Foods for Human Nutrition
ISSN
0921-9668
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
145-150
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—