Restaurace na Praze 1 v období Covid-19
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19240%2F20%3AA0000630" target="_blank" >RIV/47813059:19240/20:A0000630 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Restaurace na Praze 1 v období Covid-19
Popis výsledku v původním jazyce
Restaurační zařízení v České republice se nacházejí v posledních letech ve velmi složité situaci. Vztahují se na ně pořád nové a nové byrokratické nároky. Mimo to zde vznikla povinnost sledovat a informovat zákazníky o alergenech, bylo zákonem zamezeno kouření v těchto zařízení, povinnost elektronické evidence tržeb a nedostatek kvalifikované pracovní síly. Už když se zdálo, že to nemůže být horší, přišla poslední rána v podobě celosvětové pandemie Covid-19. Nejhůře se projevila situace v Praze, konkrétně na Praze 1, která je zcela závislá na příjezdovém cestovním ruchu. Cílem bylo zmapování stávající situace v oblasti gastronomie na území Prahy 1 v souvislosti s touto pandemií a na základě dosažených výsledků navrhnout různé možnosti jak eliminovat ztráty z důvodu výše uvedené nákazy a s ní souvisejících restriktivních opatření na minimum. A to prostřednictvím podpůrných vládních programů, energetickým úsporám, snížením mzdových výdajů, omezením provozu nebo dočasné přerušení činnosti.
Název v anglickém jazyce
Restaurant at Prague 1 in period Covid-19
Popis výsledku anglicky
Restaurant facilities in the Czech Republic have been in a difficult situation during recent years. They are constantly filled in new and new bureaucratic demands. It was implemented an obligation to monitor and inform clients about allergens, smoking in restaurants started to be prohibited according to the law, the obligation of electronic records of sales and the lack of skilled labour. Even though it couldn't seem worse, the final blow came in the form of the worldwide Covid-19 pandemic. The worst situation was in Prague, specifically in Prague 1, which is completely dependent on inbound tourism. The aim was to map the current situation in the field of gastronomy in Prague 1 in connection with this pandemic and based on the results to propose various options to eliminate losses due to the above disease and related restrictive measures to a minimum. Through the government support programs, energy savings, reduced wage spending, reduced operations or temporary downtime.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
50200 - Economics and Business
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Vplyv covid-19 na odvetvie cestovného ruchu a nadvazne odvetvia
ISBN
9788055526089
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
217
Strana od-do
48-64
Název nakladatele
Prešovská univerzita v Prešově
Místo vydání
Prešov
Místo konání akce
Prešov
Datum konání akce
1. 1. 2020
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—