Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Restaurace na Praze 1 v období Covid-19

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19240%2F20%3AA0000630" target="_blank" >RIV/47813059:19240/20:A0000630 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Restaurace na Praze 1 v období Covid-19

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Restaurační zařízení v České republice se nacházejí v posledních letech ve velmi složité situaci. Vztahují se na ně pořád nové a nové byrokratické nároky. Mimo to zde vznikla povinnost sledovat a informovat zákazníky o alergenech, bylo zákonem zamezeno kouření v těchto zařízení, povinnost elektronické evidence tržeb a nedostatek kvalifikované pracovní síly. Už když se zdálo, že to nemůže být horší, přišla poslední rána v podobě celosvětové pandemie Covid-19. Nejhůře se projevila situace v Praze, konkrétně na Praze 1, která je zcela závislá na příjezdovém cestovním ruchu. Cílem bylo zmapování stávající situace v oblasti gastronomie na území Prahy 1 v souvislosti s touto pandemií a na základě dosažených výsledků navrhnout různé možnosti jak eliminovat ztráty z důvodu výše uvedené nákazy a s ní souvisejících restriktivních opatření na minimum. A to prostřednictvím podpůrných vládních programů, energetickým úsporám, snížením mzdových výdajů, omezením provozu nebo dočasné přerušení činnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Restaurant at Prague 1 in period Covid-19

  • Popis výsledku anglicky

    Restaurant facilities in the Czech Republic have been in a difficult situation during recent years. They are constantly filled in new and new bureaucratic demands. It was implemented an obligation to monitor and inform clients about allergens, smoking in restaurants started to be prohibited according to the law, the obligation of electronic records of sales and the lack of skilled labour. Even though it couldn't seem worse, the final blow came in the form of the worldwide Covid-19 pandemic. The worst situation was in Prague, specifically in Prague 1, which is completely dependent on inbound tourism. The aim was to map the current situation in the field of gastronomy in Prague 1 in connection with this pandemic and based on the results to propose various options to eliminate losses due to the above disease and related restrictive measures to a minimum. Through the government support programs, energy savings, reduced wage spending, reduced operations or temporary downtime.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50200 - Economics and Business

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Vplyv covid-19 na odvetvie cestovného ruchu a nadvazne odvetvia

  • ISBN

    9788055526089

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    217

  • Strana od-do

    48-64

  • Název nakladatele

    Prešovská univerzita v Prešově

  • Místo vydání

    Prešov

  • Místo konání akce

    Prešov

  • Datum konání akce

    1. 1. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku