Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of Covid-19 Pandemic on Prague’s Gastronomy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19240%2F21%3AA0000838" target="_blank" >RIV/47813059:19240/21:A0000838 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://suntextreviews.org/doi/full/10.51737/2766-4775.2021.027" target="_blank" >https://suntextreviews.org/doi/full/10.51737/2766-4775.2021.027</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.51737/2766-4775.2021.027" target="_blank" >10.51737/2766-4775.2021.027</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of Covid-19 Pandemic on Prague’s Gastronomy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Gastronomic facilities in the Czech Republic have been in a difficult situation during the recent years. They are constantly faced with new bureaucratic demands. It became compulsory to monitor food allergens and provide information about them to clients, smoking in gastronomic properties started to be prohibited by the law, obligation to submit the electronic records of sales was implemented, and problematic also became the lack of skilled labour. Even though it seemed like it couldn't get worse, the final blow came in the form of the worldwide Covid-19 pandemic. The worst situation is in Prague, especially in the Prague 1 district, which is completely dependent on incoming tourism. The goal was to map the actual situation in the field of gastronomy in Prague 1 connected to the pandemic and based on the results propose number of options to eliminate losses and related restrictive measures to a minimum through the government support programs, energy savings, reduced wage spending, reduced operations or temporary downtime.

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of Covid-19 Pandemic on Prague’s Gastronomy

  • Popis výsledku anglicky

    Gastronomic facilities in the Czech Republic have been in a difficult situation during the recent years. They are constantly faced with new bureaucratic demands. It became compulsory to monitor food allergens and provide information about them to clients, smoking in gastronomic properties started to be prohibited by the law, obligation to submit the electronic records of sales was implemented, and problematic also became the lack of skilled labour. Even though it seemed like it couldn't get worse, the final blow came in the form of the worldwide Covid-19 pandemic. The worst situation is in Prague, especially in the Prague 1 district, which is completely dependent on incoming tourism. The goal was to map the actual situation in the field of gastronomy in Prague 1 connected to the pandemic and based on the results propose number of options to eliminate losses and related restrictive measures to a minimum through the government support programs, energy savings, reduced wage spending, reduced operations or temporary downtime.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50200 - Economics and Business

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    SunText Review of Economics & Business

  • ISSN

    2766-4775

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1-7

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus