Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Moučné knedlíky v kuchařských knihách a receptářích slezské provenience 19. a počátku 20. století, aneb existoval slezský knedlík?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19240%2F20%3AA0000798" target="_blank" >RIV/47813059:19240/20:A0000798 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.12797/9788381383264.16" target="_blank" >https://doi.org/10.12797/9788381383264.16</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Moučné knedlíky v kuchařských knihách a receptářích slezské provenience 19. a počátku 20. století, aneb existoval slezský knedlík?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se zaměřuje na knedlíky z mouky jako fenomén české národní a středoevropské kuchyně a jeho pozice v kulinárních dějinách Slezska jak ji prezentují kuchařských knih slezské provenience 19. a 20. století. Identifikován byl specifický druh slezský knedlík jako zapomenuté kulinární dědictví.

  • Název v anglickém jazyce

    Flour Duplings in the 19th and the Early 20th Century Cookery and Recipc Books of Sliesian Provenance or Did a Silesian dumpling Exist?

  • Popis výsledku anglicky

    The paper focuses on flour dumplings as a phenomenon of Czech national and Central European cuisine and its position in the culinary history of Silesia as presented in cookbooks of Silesian provenance of the 19th and 20th centuries. A specific species of Silesian dumpling was identified as a forgotten culinary heritage.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/DG18P02OVV067" target="_blank" >DG18P02OVV067: Kulinární dědictví českých zemí: paměť, prezentace a edukace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Głodnemu chleb na myśli. O znaczeniu politycznym, gospodarczym, społecznym i kulturowym zboża na ziemiach polskich ze szczególnym uwzględnieniem Dolnego Śląska

  • ISBN

    9788381383257

  • Počet stran výsledku

    23

  • Strana od-do

    293-315

  • Počet stran knihy

    506

  • Název nakladatele

    Księgarnia Akademicka

  • Místo vydání

    Kraków

  • Kód UT WoS kapitoly