Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Idioms with Culinary Components in German and Czech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14210%2F18%3A00105274" target="_blank" >RIV/00216224:14210/18:00105274 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    němčina

  • Název v původním jazyce

    Phraseologismen mit kulinarischen Komponenten im Deutschen und Tschechischen im System und Gebrauch

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Das Kapitel widmet sich den Phraseologismen mit kulinarischen Komponenten aus dem Bereich der fertigen Gerichte (Brei, Suppe, Braten, Kloss / Knödel). Diese werden aus kontrastiver Sicht Deutsch-Tschechisch anhand von Wörterbüchern und elektronischen Korpora untersucht. Es wird auf die Frequenz dieser Komponenten in den beiden Sprachen eingegangen, die Gemeinsamkeit und Unterschiede in Bezug auf die Form, Bedeutung sowie Verwendung in Texten fokussiert.

  • Název v anglickém jazyce

    Idioms with Culinary Components in German and Czech

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter focuses on the culinary components of German and Czech idioms which contain elements of already prepared dishes (porridge, puree, mash, soup, roast, dumplings). These idioms are analysed in German-Czech wordbooks and their usage in the electronic corpus, the similarities and differences in form and meaning of these idioms are presented.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60203 - Linguistics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Kulinarische Phraseologie. Intra- und interlinguale Einblicke

  • ISBN

    9783732996261

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    113-124

  • Počet stran knihy

    244

  • Název nakladatele

    Frank & Timme

  • Místo vydání

    Berlin

  • Kód UT WoS kapitoly