Modulová kniha 1 - Poskytování stravovacích služeb
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F14%3A%230002637" target="_blank" >RIV/47813059:19520/14:#0002637 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Modulová kniha 1 - Poskytování stravovacích služeb
Popis výsledku v původním jazyce
Poskytování stravovacích služeb je nedílnou součástí služeb cestovního ruchu. V Modulové knize 1 je věnována pozornost hygieně a výživě, kvalitě a bezpečnosti potravin, zbožíznalství, stravovacímu úseku hotelu, komunikaci s hostem a počítačovým aplikacím. V příspěvku se věnuji výpočtovým úlohám, které zahrnují výpočet energetické hodnoty potravin, výpočet body mass indexu (BMI), výpočet promile alkoholu v krvi, výpočet spotřební daně z lihu a DPH u alkoholických nápojů a výpočtu prodejní ceny pokrmů přirážkou k nákladům.
Název v anglickém jazyce
Modular Book 1 - Provision of catering services
Popis výsledku anglicky
Provision of catering services is an internal part of tourism. In Modular Book 1 is paid an attention to the hygiene and nutrition, food safety and its quality, commodity expertise, catering section of the hotel, communication with the guest and computerapplications. The paper is devoted to the computational tasks that involve calculating the energy value of food, the calculation of body mass index (BMI), calculating the promile of alcohol in blood, the calculation of excise duties on alcohol and the VAT of alcoholic beverages and calculating the selling price of meals with the surcharge to food costs.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AE - Řízení, správa a administrativa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník recenzovaných příspěvků z konference projektu Modernizace výuky gastronomie, hotelnictví a turismu jako návrh inovace vzdělávacích programů VOŠ, Střední škola hotelnictví a služeb a VOŠ, p. o., Opava
ISBN
978-80-263-0707-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
32-40
Název nakladatele
Tribun EU, s.r.o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
26. 6. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—