Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Modulová kniha 1 - Poskytování stravovacích služeb

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F14%3A%230002637" target="_blank" >RIV/47813059:19520/14:#0002637 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Modulová kniha 1 - Poskytování stravovacích služeb

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poskytování stravovacích služeb je nedílnou součástí služeb cestovního ruchu. V Modulové knize 1 je věnována pozornost hygieně a výživě, kvalitě a bezpečnosti potravin, zbožíznalství, stravovacímu úseku hotelu, komunikaci s hostem a počítačovým aplikacím. V příspěvku se věnuji výpočtovým úlohám, které zahrnují výpočet energetické hodnoty potravin, výpočet body mass indexu (BMI), výpočet promile alkoholu v krvi, výpočet spotřební daně z lihu a DPH u alkoholických nápojů a výpočtu prodejní ceny pokrmů přirážkou k nákladům.

  • Název v anglickém jazyce

    Modular Book 1 - Provision of catering services

  • Popis výsledku anglicky

    Provision of catering services is an internal part of tourism. In Modular Book 1 is paid an attention to the hygiene and nutrition, food safety and its quality, commodity expertise, catering section of the hotel, communication with the guest and computerapplications. The paper is devoted to the computational tasks that involve calculating the energy value of food, the calculation of body mass index (BMI), calculating the promile of alcohol in blood, the calculation of excise duties on alcohol and the VAT of alcoholic beverages and calculating the selling price of meals with the surcharge to food costs.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník recenzovaných příspěvků z konference projektu Modernizace výuky gastronomie, hotelnictví a turismu jako návrh inovace vzdělávacích programů VOŠ, Střední škola hotelnictví a služeb a VOŠ, p. o., Opava

  • ISBN

    978-80-263-0707-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    32-40

  • Název nakladatele

    Tribun EU, s.r.o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    26. 6. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku