Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

SOUČASNÉ TRENDY V GASTRONOMII

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F16%3A00010553" target="_blank" >RIV/47813059:19520/16:00010553 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    SOUČASNÉ TRENDY V GASTRONOMII

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Gastronomie je již od doby starého Řecka chápána jako vztah mezi biologickou stránkou a stránkou společenskou, zobrazující podmínky konzumace jídla. Gastronomii nelze chápat jen z pohledu přípravy jídel a zajištění výživy, nelze opomenout další širší souvislosti, jako je prostředí, architektura, etiketa, estetika a kultura, společenský význam, gastronomické zážitky, tradice, životní styl, nové trendy aj. Cílem příspěvku je provést krátký exkurz do některých současných gastronomických trendů, nových stylů přípravy a podávání pokrmů v novém moderním pojetí gastronomie, které současnou gastronomii ovlivňují, mění a rozvíjí.

  • Název v anglickém jazyce

    The current culinary trends

  • Popis výsledku anglicky

    Gastronomy is since time of the ancient Greece understood as the relationship among the biological and social aspects of consumption, showed the conditions of consuming of meal. Gastronomy is understood not only in terms of food preparation and nutrition, we must not forget its wider context such as environment, architecture, etiquette, esthetics and culture, social relevance, gastronomic experience, traditions, lifestyles, trends and others. The aim of this paper is to make a short excursus into the current culinary trends, modern concepts of gastronomy and cuisine, new styles of preparing and serving meals, which are the present gastronomy influenced, changed and developed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50901 - Other social sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu

  • ISBN

    978-80-7510-203-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    107-114

  • Název nakladatele

    Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

  • Místo vydání

    Karviná SU OPF

  • Místo konání akce

    Karviná SU OPF

  • Datum konání akce

    23. 3. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku