SOUČASNÉ TRENDY V GASTRONOMII
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F47813059%3A19520%2F16%3A00010553" target="_blank" >RIV/47813059:19520/16:00010553 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
SOUČASNÉ TRENDY V GASTRONOMII
Popis výsledku v původním jazyce
Gastronomie je již od doby starého Řecka chápána jako vztah mezi biologickou stránkou a stránkou společenskou, zobrazující podmínky konzumace jídla. Gastronomii nelze chápat jen z pohledu přípravy jídel a zajištění výživy, nelze opomenout další širší souvislosti, jako je prostředí, architektura, etiketa, estetika a kultura, společenský význam, gastronomické zážitky, tradice, životní styl, nové trendy aj. Cílem příspěvku je provést krátký exkurz do některých současných gastronomických trendů, nových stylů přípravy a podávání pokrmů v novém moderním pojetí gastronomie, které současnou gastronomii ovlivňují, mění a rozvíjí.
Název v anglickém jazyce
The current culinary trends
Popis výsledku anglicky
Gastronomy is since time of the ancient Greece understood as the relationship among the biological and social aspects of consumption, showed the conditions of consuming of meal. Gastronomy is understood not only in terms of food preparation and nutrition, we must not forget its wider context such as environment, architecture, etiquette, esthetics and culture, social relevance, gastronomic experience, traditions, lifestyles, trends and others. The aim of this paper is to make a short excursus into the current culinary trends, modern concepts of gastronomy and cuisine, new styles of preparing and serving meals, which are the present gastronomy influenced, changed and developed.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
50901 - Other social sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aktuální trendy lázeňství, hotelnictví a turismu
ISBN
978-80-7510-203-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
107-114
Název nakladatele
Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Místo vydání
Karviná SU OPF
Místo konání akce
Karviná SU OPF
Datum konání akce
23. 3. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—