Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Traditional European Desserts

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F22%3AN0000025" target="_blank" >RIV/25619161:_____/22:N0000025 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://chtp-journal.com/" target="_blank" >https://chtp-journal.com/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Traditional European Desserts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper provides a comprehensive overview of traditional European sweet desserts and meals. Nine European countries (Portugal, Spain, France, Italy, Greece, United Kingdom, Germany, Austria, and Czech Republic) have been chosen and their traditional desserts and sweet meals were described. These countries have been randomly chosen based on their impact on dessert development and their influence on other countries’ sweet-eating customs. Literature review has been used to describe traditional sweet desserts and meals in chosen countries. This paper contributes to a better understanding of gastronomy and tourism within the context of traditional European desserts. This paper also provides valuable resources for current students, teachers and researchers in the field and those entering this area of research. It can also be a valuable source of information for tourists discovering the specifics of the desserts and the linked gastronomy of specific regions.

  • Název v anglickém jazyce

    Traditional European Desserts

  • Popis výsledku anglicky

    This paper provides a comprehensive overview of traditional European sweet desserts and meals. Nine European countries (Portugal, Spain, France, Italy, Greece, United Kingdom, Germany, Austria, and Czech Republic) have been chosen and their traditional desserts and sweet meals were described. These countries have been randomly chosen based on their impact on dessert development and their influence on other countries’ sweet-eating customs. Literature review has been used to describe traditional sweet desserts and meals in chosen countries. This paper contributes to a better understanding of gastronomy and tourism within the context of traditional European desserts. This paper also provides valuable resources for current students, teachers and researchers in the field and those entering this area of research. It can also be a valuable source of information for tourists discovering the specifics of the desserts and the linked gastronomy of specific regions.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50902 - Social sciences, interdisciplinary

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    CHTP

  • ISSN

    2571-0389

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    36

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    39-46

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus