Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Čerstvé konzumní mléko s prodlouženou trvanlivostí - nová kvalitní potravina pro lidskou výživu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F01%3A90581_1" target="_blank" >RIV/49608851:_____/01:90581_1 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Čerstvé konzumní mléko s prodlouženou trvanlivostí - nová kvalitní potravina pro lidskou výživu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řešení projektu je zaměřeno na výskyt sporotvorných bakteriálních kmenů rodu Bacillus v syrovém kravském mléce a možnost tvorby lipolytických a proteolytických enzymů. Schopnost přežívat pasterační teplotu ve formě spór, dále pak tvořit lytické enzymy při nižších teplotách má negativní dopad na technologické vlastnosti mléka a finálních produktů. Závěr projektu pak bude zaměřen na tvorbu jednoduché metody odhadu výskytu nežádoucí mikroflóry v mléce před pasterací a metodu redukce jejich průniku do finálního výrobku během technologického procesu.

  • Název v anglickém jazyce

    The final phase of the project will be aimed at study and specification of a simple method estimating incidence of undesirable microflora in milk before

  • Popis výsledku anglicky

    The proposed project would study frequency of spore-forming Bacillus strains in raw cow's milk and formation of lipolytic and proteolytic enzymes. Survival of pathogens (as spores) at pasteurization temperatures and formation of lytic enzymes at lower temperatures result in reduced technologic parameters of milk and milk products. The final phase of the project will be aimed at study and specification of a simple method estimating incidence of undesirable microflora in milk before pasteurization and a method reducing their passage into final products during technological processing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP9058" target="_blank" >EP9058: Potravní patogeny rodu Bacillus v mléce, metoda odhadu a redukce jejich průniku do potravního řetězce.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník semináře Okresní Agrární komory v Šumperku - Nové trendy v organizačních, technických a hygienických postupech nákupu syrového

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    63-63

  • Název nakladatele

    Okresní Agrární komora v Šumperku

  • Místo vydání

    Šumperk

  • Místo konání akce

    Šumperk

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku