Čerstvé konzumní mléko s prodlouženou trvanlivostí - nová kvalitní potravina pro lidskou výživu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F01%3A90581_1" target="_blank" >RIV/49608851:_____/01:90581_1 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Čerstvé konzumní mléko s prodlouženou trvanlivostí - nová kvalitní potravina pro lidskou výživu
Popis výsledku v původním jazyce
Řešení projektu je zaměřeno na výskyt sporotvorných bakteriálních kmenů rodu Bacillus v syrovém kravském mléce a možnost tvorby lipolytických a proteolytických enzymů. Schopnost přežívat pasterační teplotu ve formě spór, dále pak tvořit lytické enzymy při nižších teplotách má negativní dopad na technologické vlastnosti mléka a finálních produktů. Závěr projektu pak bude zaměřen na tvorbu jednoduché metody odhadu výskytu nežádoucí mikroflóry v mléce před pasterací a metodu redukce jejich průniku do finálního výrobku během technologického procesu.
Název v anglickém jazyce
The final phase of the project will be aimed at study and specification of a simple method estimating incidence of undesirable microflora in milk before
Popis výsledku anglicky
The proposed project would study frequency of spore-forming Bacillus strains in raw cow's milk and formation of lipolytic and proteolytic enzymes. Survival of pathogens (as spores) at pasteurization temperatures and formation of lytic enzymes at lower temperatures result in reduced technologic parameters of milk and milk products. The final phase of the project will be aimed at study and specification of a simple method estimating incidence of undesirable microflora in milk before pasteurization and a method reducing their passage into final products during technological processing.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9058" target="_blank" >EP9058: Potravní patogeny rodu Bacillus v mléce, metoda odhadu a redukce jejich průniku do potravního řetězce.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník semináře Okresní Agrární komory v Šumperku - Nové trendy v organizačních, technických a hygienických postupech nákupu syrového
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
63-63
Název nakladatele
Okresní Agrární komora v Šumperku
Místo vydání
Šumperk
Místo konání akce
Šumperk
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—