Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj systému a komparativní studie diagnostických grafických prostředků pro redukci výskytu chybovosti výsledků při rutinních analýzách základního složení mléka.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F05%3A%230000002" target="_blank" >RIV/49608851:_____/05:#0000002 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj systému a komparativní studie diagnostických grafických prostředků pro redukci výskytu chybovosti výsledků při rutinních analýzách základního složení mléka.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek je jako původní práce zaměřen na objasnění: postupů kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka; postupů přípravy kalibračních mléčných vzorků pomocí referenčních metod; metod hodnocení výsledků testů analytické způsobilosti mléčných laboratoří; grafických diagnostických metod hodnocení věrohodnosti analytických výsledků. Podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Zabýváse odhadem nejistot výsledků měření v mléčných laboratořích. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.

  • Název v anglickém jazyce

    The development and comparative study of diagnostical and graphical tools for occurrence reduction of result errors at routine analyses of basic milk composition.

  • Popis výsledku anglicky

    The original paper is focused on explanation of: the calibration procedures of indirect instrumental methods for analyses of main milk components; the procedures for calibration milk sample preparation by the referential methods; the methods for the evaluation of the results of proficiency testing of the milk laboratories; the graphical diagnostic methods for evaluation of the analytical result reliability. The paper provides the information about concrete proposals and methods of more effective and affection procedures of the control and management of the dairy analytical work. The paper is interested in the estimation of the measure result uncerntainties in the milk laboratories. The interpretation methods to the proposed procedures are described aswell.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3019" target="_blank" >QF3019: Výzkum a vývoj zdokonalení nástrojů kontroly kvality analýz základního složení mléka pro hospodářské účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    XLVII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    27

  • Strana od-do

    1-27

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus