Vývoj systému a komparativní studie diagnostických grafických prostředků pro redukci výskytu chybovosti výsledků při rutinních analýzách základního složení mléka.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F05%3A%230000002" target="_blank" >RIV/49608851:_____/05:#0000002 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj systému a komparativní studie diagnostických grafických prostředků pro redukci výskytu chybovosti výsledků při rutinních analýzách základního složení mléka.
Popis výsledku v původním jazyce
Článek je jako původní práce zaměřen na objasnění: postupů kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka; postupů přípravy kalibračních mléčných vzorků pomocí referenčních metod; metod hodnocení výsledků testů analytické způsobilosti mléčných laboratoří; grafických diagnostických metod hodnocení věrohodnosti analytických výsledků. Podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Zabýváse odhadem nejistot výsledků měření v mléčných laboratořích. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
Název v anglickém jazyce
The development and comparative study of diagnostical and graphical tools for occurrence reduction of result errors at routine analyses of basic milk composition.
Popis výsledku anglicky
The original paper is focused on explanation of: the calibration procedures of indirect instrumental methods for analyses of main milk components; the procedures for calibration milk sample preparation by the referential methods; the methods for the evaluation of the results of proficiency testing of the milk laboratories; the graphical diagnostic methods for evaluation of the analytical result reliability. The paper provides the information about concrete proposals and methods of more effective and affection procedures of the control and management of the dairy analytical work. The paper is interested in the estimation of the measure result uncerntainties in the milk laboratories. The interpretation methods to the proposed procedures are described aswell.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3019" target="_blank" >QF3019: Výzkum a vývoj zdokonalení nástrojů kontroly kvality analýz základního složení mléka pro hospodářské účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výzkum v chovu skotu
ISSN
0139-7265
e-ISSN
—
Svazek periodika
XLVII
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
27
Strana od-do
1-27
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—