Postup při adjustaci a kontrole různých metod stanovení koncentrace močoviny v mléce v mléčných laboratořích.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000001" target="_blank" >RIV/26788462:_____/06:#0000001 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26788462:_____/07:#0000018
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Postup při adjustaci a kontrole různých metod stanovení koncentrace močoviny v mléce v mléčných laboratořích.
Popis výsledku v původním jazyce
Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupů určení koncentrace mléčné močoviny v laboratořích kontroly mléčné užitkovosti; postupů kalibrace FT-MIR metody pro určení mléčné močoviny; postupu posouzení věrohodnosti výsledků mléčné močoviny, která byla stanovena různými analytickými metodami; postupu určení analytické výtěžnosti mléčné močoviny. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení analýz mléčné močoviny v laboratořích mléčné užitkovosti. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
Název v anglickém jazyce
Adjustment and control procedure of different methods of milk urea concentration determination in the laboratories of milk recording.
Popis výsledku anglicky
The applied method is focused on explanation and performance of: procedures for milk urea concentration determination in the laboratories of milk recording; calibration procedures of FT-MIR method for milk urea determination; procedure for evaluation ofreliability of milk urea results, which were determined by different analytical methods; procedure of determination of analytical recovery of milk urea. The applied method provides the information about concrete proposals and methods of more effective and affection procedures of the control and management of milk urea determination under conditions of milk recording laboratories. The interpretation methods to the proposed procedures are described as well.
Klasifikace
Druh
X - Nezařazeno
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů