Postup hlubokého zamrazování pilotních vzorků pro kontrolu stability výsledků analýz složení mléka a jejich dlouhou expiraci.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000446" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000446 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Postup hlubokého zamrazování pilotních vzorků pro kontrolu stability výsledků analýz složení mléka a jejich dlouhou expiraci.
Popis výsledku v původním jazyce
Uplatněná certifikovaná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu hlubokého zmrazování pilotních vzorků syrového mléka pro kontrolu stability analytických výsledků obsahu tuku, obsahu bílkovin, obsahu laktózy, koncentrace močoviny a počtu somatických buněk; postupu dlouhodobé kontroly stability výsledků s ohledem na určení referenční hodnoty. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení analýz mléka v laboratořích kontrolymléčné užitkovosti a kvality mléka. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
Název v anglickém jazyce
The procedure of deep freezing of pilot milk samples for result stability control of milk composition analyses and their longterm expiration.
Popis výsledku anglicky
The applied certified method is focused on explanation and performance of: procedure for deep freezing of raw milk pilot samples for analytical result stability control of fat content, protein content, lactose content, urea concentration and somatic cellcount; procedure for longterm result stability control in consideration of reference value determination. The applied method provides the information about concrete proposals and methods of more effective and affection procedures of the control and management of milk composition determination under conditions of milk recording and milk quality laboratories. The interpretation methods to the proposed procedures are described as well.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
J08/10
Číslo předpisu
—
Technické parametry
Číslo udělené certifikace: 7057/2010-ČPI. Certifikační orgán: Česká plemenářská inspekce. Datum certifikace: 27. 9. 2010.
Ekonomické parametry
Je součástí kontroly kvality mléka. Může tvořit podíl do 10 % efektu ve smyslu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát způsobených chybnou informací, které mohou tvořit podle odhadů značné obchodní ztráty.
Označení certifikačního orgánu
Česká plemenářská inspekce, Štěpánská 63, 110 00 Praha 1
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů