Postupy možných vyhodnocení výsledků analýz různých variant vzorkování mléka v kontrole užitkovosti v podmínkách vícečetného dojení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A8P005251" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:8P005251 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Postupy možných vyhodnocení výsledků analýz různých variant vzorkování mléka v kontrole užitkovosti v podmínkách vícečetného dojení
Popis výsledku v původním jazyce
Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupů odběru vzorků v případě vícečetného dojení v porovnání ke dvojímu dennímu dojení s ohledem na zjišťování denní mléčné užitkovosti, na stanovení složení mléka a produkce hlavních složek mléka,tuku a bílkovin; postupů stanovení obsahu laktózy, mléčné močoviny a počtu somatických buněk v podmínkách vícečetného denního dojení; korekcí diferencí a predikci věrohodných výsledků v případě zkrácených metod odběru vzorků mléka v kontrole užitkovosti. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení kontroly mléčné užitkovosti. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
Název v anglickém jazyce
A possible evaluation of the analyses results for different type of milk sampling in the case of more times daily milking with respect on investigation of daily milk yield.
Popis výsledku anglicky
The applied method is focused on explanation and performance of: procedures for milk sampling in the case of more times daily milking in the comparison to twice daily milking with respect on investigation of daily milk yield, on determination of milk composition and main milk component yields, fat and protein; procedures for determination of lactose and milk urea contents and somatic cell count under the conditions of more times daily milking; corrections of differences and prediction of reliable results in the case of reduced methods of milk sampling in the milk recording. The applied method provides the information about concrete proposals and methods of more effective and affection procedures of the control and management of the milk recording. Theinterpretation methods to the proposed procedures are described as well.
Klasifikace
Druh
X - Nezařazeno
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3019" target="_blank" >QF3019: Výzkum a vývoj zdokonalení nástrojů kontroly kvality analýz základního složení mléka pro hospodářské účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů