Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výskyt vybraných potravních patogenů při výrobě UHT mléka, jogurtu a sýru.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F05%3A%230000023" target="_blank" >RIV/49608851:_____/05:#0000023 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/16193296:_____/05:01:_3802 RIV/49608851:_____/05:01:_3802

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výskyt vybraných potravních patogenů při výrobě UHT mléka, jogurtu a sýru.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce byla zaměřena na výskyt potravních patogenů B. cereus, B. licheniformis, S. aureus, E. coli, E. coli O157 a L. monocytogenes při zpracování mléka na finální výrobky (UHT mléko, jogurty a sýry). Při výrobě uvedených produktů se nejčastěji vyskytovalB. licheniformis (30), dále B. cereus (21), S. aureus (8), E. coli (7). Ostatní patogeny (E. coli O157, L. monocytogenes) nebyly izolovány.

  • Název v anglickém jazyce

    Occurrence of selected food-borne pathogenes in the course of UHT milk, yoghurt and cheese production.

  • Popis výsledku anglicky

    This work drala with occurrence of selected foodborne pathogenes B. cereus, B. licheniformis, S. aureus, E. coli, E. coli O157 and L. monocytogenes at the treatment of milk into final products (UHT milk, yoghurt and cheese). To the most frequent strain belonged B. licheniformis (30), then B. cereus (21), S. aureus (8), E. coli (7). Other pathogens (E. coli O157, L. monocytogenes) were not isolated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4004" target="_blank" >QF4004: Vývoj metody pro určení původu kontaminace finálních mléčných výrobků potravními patogeny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinářství

  • ISSN

    05068231

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55.

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    567-572

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus