Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv doplňku extrudované řepky a soji do krmné dávky na bázi kukuřičné siláže na skladbu mastných kyselin v mléčném tuku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P006006" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P006006 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of supplementation of extruded rapecake or extruded soya into diets of dairy cows based on corn silage on milk fatty acid profile

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare the impact of extruded rapecake or soya on fatty acid composition of milk fat. The experiment was carried out on four lactating Holstein cows that were divided into 2 groups according to milk yield. The experimental group was fed a diet based on extruded soya (S), the control group of animal was fed a diet based on extruded rape-cake (R). DMI was significantly higher for cows receiving extruded rapecake (R) than for cows receiving extruded soya (S, P<0.05). Milk yield and milk yield expressed in FCM was not significantly affected by the treatment (P?0.05). The content of PUFA was significantly higher in the S group compared with control group (R, P<0.05). The contents of stearic and oleic acid were significantly higher (P<0.05) in R group than in S group. The content of total CLA was significantly higher in S group (1.13 %) in comparison to control group R (0.90 %, P<0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of supplementation of extruded rapecake or extruded soya into diets of dairy cows based on corn silage on milk fatty acid profile

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare the impact of extruded rapecake or soya on fatty acid composition of milk fat. The experiment was carried out on four lactating Holstein cows that were divided into 2 groups according to milk yield. The experimental group was fed a diet based on extruded soya (S), the control group of animal was fed a diet based on extruded rape-cake (R). DMI was significantly higher for cows receiving extruded rapecake (R) than for cows receiving extruded soya (S, P<0.05). Milk yield and milk yield expressed in FCM was not significantly affected by the treatment (P?0.05). The content of PUFA was significantly higher in the S group compared with control group (R, P<0.05). The contents of stearic and oleic acid were significantly higher (P<0.05) in R group than in S group. The content of total CLA was significantly higher in S group (1.13 %) in comparison to control group R (0.90 %, P<0.05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: Kontrola procesu zvýšení kvality mléka a mléčných výrobků dotací chráněných esenciálních aminokyselin.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výkrm skotu a nové metody hodnoení konzervovaných krmiv (významné faktory kvality hovězího masa a jeho zpracování)

  • ISBN

    978-80-903142-9-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    107

  • Strana od-do

    103-107

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s. r. o.

  • Místo vydání

    Rapotín

  • Místo konání akce

    Pohořelice

  • Datum konání akce

    6. 9. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku