Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality mléka ? nové trendy.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P006301" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P006301 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26788462:_____/07:#0000080

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Milk quality evaluation ? new trends.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Milk indicators and their regular checking are very important for milk food chain quality. The routine investigations of some formerly regularly not used indicators for checking of raw milk quality are introduced with the advancement of consumer demandson quality of milk products and with development of milk analytical methods. It is important to know the properties of mentioned indicators, their relationships to other traditional quality indicators and factors which influence these new indicators forsuccessful meeting of new demands. Therefore some raw milk quality indicators such as concentration of free fatty acids (FFAs) of milk fat and milk freezing point (MFP) were investigated in terms of their changes in dependence on selected practical factors and their relationships to milk hygiene and composition indicators. The model liberation of fatty acids from milk fat was found about value 62.2 % (as average from 1.11 to 1.80 mmol/100g) in the case of real condition simulation. The m

  • Název v anglickém jazyce

    Milk quality evaluation ? new trends.

  • Popis výsledku anglicky

    Milk indicators and their regular checking are very important for milk food chain quality. The routine investigations of some formerly regularly not used indicators for checking of raw milk quality are introduced with the advancement of consumer demandson quality of milk products and with development of milk analytical methods. It is important to know the properties of mentioned indicators, their relationships to other traditional quality indicators and factors which influence these new indicators forsuccessful meeting of new demands. Therefore some raw milk quality indicators such as concentration of free fatty acids (FFAs) of milk fat and milk freezing point (MFP) were investigated in terms of their changes in dependence on selected practical factors and their relationships to milk hygiene and composition indicators. The model liberation of fatty acids from milk fat was found about value 62.2 % (as average from 1.11 to 1.80 mmol/100g) in the case of real condition simulation. The m

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4145" target="_blank" >QF4145: Parametrická analýza a multikriteriální hodnocení technologických systémů pro chov dojnic a krav bez tržní produkce mléka z hlediska požadavků EU, zlepšení enviromentálních funkcí a kvality produktů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny

  • ISBN

    80-903142-8-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    67-73

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.

  • Místo vydání

    Rapotín

  • Místo konání akce

    Pohořelice

  • Datum konání akce

    23. 3. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku