Hodnocení kvality mléka ? nové trendy.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P006301" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P006301 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26788462:_____/07:#0000080
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Milk quality evaluation ? new trends.
Popis výsledku v původním jazyce
Milk indicators and their regular checking are very important for milk food chain quality. The routine investigations of some formerly regularly not used indicators for checking of raw milk quality are introduced with the advancement of consumer demandson quality of milk products and with development of milk analytical methods. It is important to know the properties of mentioned indicators, their relationships to other traditional quality indicators and factors which influence these new indicators forsuccessful meeting of new demands. Therefore some raw milk quality indicators such as concentration of free fatty acids (FFAs) of milk fat and milk freezing point (MFP) were investigated in terms of their changes in dependence on selected practical factors and their relationships to milk hygiene and composition indicators. The model liberation of fatty acids from milk fat was found about value 62.2 % (as average from 1.11 to 1.80 mmol/100g) in the case of real condition simulation. The m
Název v anglickém jazyce
Milk quality evaluation ? new trends.
Popis výsledku anglicky
Milk indicators and their regular checking are very important for milk food chain quality. The routine investigations of some formerly regularly not used indicators for checking of raw milk quality are introduced with the advancement of consumer demandson quality of milk products and with development of milk analytical methods. It is important to know the properties of mentioned indicators, their relationships to other traditional quality indicators and factors which influence these new indicators forsuccessful meeting of new demands. Therefore some raw milk quality indicators such as concentration of free fatty acids (FFAs) of milk fat and milk freezing point (MFP) were investigated in terms of their changes in dependence on selected practical factors and their relationships to milk hygiene and composition indicators. The model liberation of fatty acids from milk fat was found about value 62.2 % (as average from 1.11 to 1.80 mmol/100g) in the case of real condition simulation. The m
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF4145" target="_blank" >QF4145: Parametrická analýza a multikriteriální hodnocení technologických systémů pro chov dojnic a krav bez tržní produkce mléka z hlediska požadavků EU, zlepšení enviromentálních funkcí a kvality produktů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny
ISBN
80-903142-8-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
67-73
Název nakladatele
Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.
Místo vydání
Rapotín
Místo konání akce
Pohořelice
Datum konání akce
23. 3. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—