Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P008465" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P008465 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci je vyhodnocován vliv délky zrání hovězího masa na změnu profiliu mastných kyselin v inramuskulárním tuku masa býků.

  • Název v anglickém jazyce

    Profile changes in fatty acids related to the length of ageing beef

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to set the influence of rigor mortis duration on fatty acids structures in intramuscular fat contend in sirloin. Beef from bulls, heifers and steers (8 of each) was vacuum -- wrapped and stored in a cooling plant at 2OC. The laboratory analysis to establish fatty acids structure was done 2, 13 and 27 days after slaughtering. All categories were slaughtered at similar age (603, wiht diferences 12,59 days; P&gt;0, 05). The total intramuscular fat contend did not dropped down significantly (P&gt;0,05), which was due to reduction of C 18:0 (P&gt;0, 05) and C 20:0 (P&gt;0, 01). The rest of unsaturated fatty acids showed not important differences. More significant differences were proved at mono-unsaturated fatty acids C 16:1 and C 20:1 (P&gt;0,01). We recorded decreasing content of fatty acid at more than a half of evaluated di-unsaturated and polyunsaturated fatty acids, that are more important to consumers from health point of view.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4005" target="_blank" >QF4005: Optimalizace šlechtitelského programu v chovu Českého strakatého skotu v podhorských a horských oblastech se zaměřením na maximální spotřebu objemných krmiv z TTP a zdravotní parametry zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín II.diel

  • ISBN

    978-80-8069-861-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    362-367

  • Název nakladatele

    Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    28. 3. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku