Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Příprava referenčního standardu pro kalibraci infraanalýzy mléka se sníženým obsahem hlavních komponent mléka jako dolními hodnotami kalibračních přímek a s vybalancovanou změnou interferenčního vlivu mléčné matrice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A%230000198" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:#0000198 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Příprava referenčního standardu pro kalibraci infraanalýzy mléka se sníženým obsahem hlavních komponent mléka jako dolními hodnotami kalibračních přímek a s vybalancovanou změnou interferenčního vlivu mléčné matrice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka prostřednictvím metody centrální kalibrace za využití modifikovaného vzorku mléka se sníženými hodnotami hlavníchsložek jako spodních bodů kalibrační přímky; postupu přípravy kalibračního mléčného vzorku se sníženými obsahy hlavních složek mléka bez dopadu změny interferenčního vlivu mléčné matrice. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.

  • Název v anglickém jazyce

    Reference standard preparation for milk infraanalyse calibration with lowered content of main milk components as lower values of calibration lines and with balanced change of milk matrix interference effect

  • Popis výsledku anglicky

    The applied method is focused on explanation and performance of: the calibration procedure of indirect instrumental methods for analyses of main milk components by method of central calibration with use of modified milk sample with lowered values of maincomponents as lower points of calibration line; the procedure for preparation of milk sample with lowered contents of main milk components without the impact of interference effect change of milk matrix. The applied method provides the information aboutconcrete proposals and methods of more effective and affection procedures of the control and management of the dairy analytical work. The interpretation methods to the proposed procedures are described as well.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3019" target="_blank" >QF3019: Výzkum a vývoj zdokonalení nástrojů kontroly kvality analýz základního složení mléka pro hospodářské účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    QF 3015 UM 5

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    Pravidelné sjednocení a adjustace hladin měření přímých a nepřímých, specifických a nespecifických metod měření v rutinní síti mléčných laboratoří k mléčné močoviny pro účely poradenství ke kvalitě mléka a zdravotnímu stavu krav.

  • Ekonomické parametry

    . Zlepšením kvality kalibrace zde může tvořit podíl do 10 % efektu ve smyslu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát způsobených chybnou informací, které mohou tvořit podle odhadů značné obchodní ztráty.

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství; Těšnov 17, Praha 1 - 117 05

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku