Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A comparison of selected milk indicators in organic herds with conventional herd as reference

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A%230000346" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:#0000346 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A comparison of selected milk indicators in organic herds with conventional herd as reference

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Impacts of organic farming (O) on cow milk quality as compared to conventional (C) were evaluated on some milk indicators (MIs). Total solids, whey volume, pH of milk fermentation ability (FAM-pH), FAM streptococci, FAM noble lactic acid bacteria, I andCu were higher in C milk (P < 0.05). The alcohol stability (AS), titration acidity, curd firmness (CF), FAM titration acidity (FAM-T), Ca, P, Mg, K and Fe were higher in O milk. No differences were for pH, rennet coagulation time, curd quality, FAM lactobacilli and streptococci/lactobacilli, Na, Mn and Zn. In general, differences were a little more advantageous for O milk from technological and nutritional standpoint, because of AS (0.46 < 0.58 ml, C vs. O), CF (1.88 > 1.81 mm), FAM-T (27.3 < 33.8 ml of0.25 mol.l-1 NaOH.100ml-1), FAM-pH (5.1 > 4.6), Ca (1172 < 1257 mg.kg-1), P (950 < 1004 mg.kg-1) and Mg (107.4 < 112.0 mg.kg-1) results. Both milk sources were in good quality. In: Folia Veterinaria, 2009, 52, 3-4, ISSN 0015-5748.

  • Název v anglickém jazyce

    A comparison of selected milk indicators in organic herds with conventional herd as reference

  • Popis výsledku anglicky

    Impacts of organic farming (O) on cow milk quality as compared to conventional (C) were evaluated on some milk indicators (MIs). Total solids, whey volume, pH of milk fermentation ability (FAM-pH), FAM streptococci, FAM noble lactic acid bacteria, I andCu were higher in C milk (P < 0.05). The alcohol stability (AS), titration acidity, curd firmness (CF), FAM titration acidity (FAM-T), Ca, P, Mg, K and Fe were higher in O milk. No differences were for pH, rennet coagulation time, curd quality, FAM lactobacilli and streptococci/lactobacilli, Na, Mn and Zn. In general, differences were a little more advantageous for O milk from technological and nutritional standpoint, because of AS (0.46 < 0.58 ml, C vs. O), CF (1.88 > 1.81 mm), FAM-T (27.3 < 33.8 ml of0.25 mol.l-1 NaOH.100ml-1), FAM-pH (5.1 > 4.6), Ca (1172 < 1257 mg.kg-1), P (950 < 1004 mg.kg-1) and Mg (107.4 < 112.0 mg.kg-1) results. Both milk sources were in good quality. In: Folia Veterinaria, 2009, 52, 3-4, ISSN 0015-5748.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G58063" target="_blank" >1G58063: Zvýšení kvality a efektivnosti systémů produkce mléka a mléčných výrobků v podmínkách ekologického zemědělství od zajištění výživy přes technologii mléčné produkce až po její zpracování jako konkurenceschopné alternativy konvenčním systémům.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů