Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of organic farming on selected raw cow milk components and properties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F11%3A%230000515" target="_blank" >RIV/26788462:_____/11:#0000515 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/11:JROECO11 RIV/49608851:_____/11:#0000467

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=51329;download=85813" target="_blank" >http://www.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=51329;download=85813</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of organic farming on selected raw cow milk components and properties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Organic dairying is an alternative for friendly exploitation of environment. This paper was focused on impacts of organic dairying on milk composition and properties. The conventional (C) cow milk was compared to organic (O) milk. Holstein bulk milk samples (BMSs) from winter and summer season in 4 C and 4 O (n = 32 and 32 BMSs; 2 years) herds were investigated. 6 herds were grazed and 2 C herds were not grazed. Mean O cow milk yield (MY, 305 lactation days) was 7037.3 +- 421.5 and C MY 7015.8 +- 1068.1?kg. Higher values (P < 0.05) in O milk had: log acetone (0.7321 > 0.6048); titration acidity (8.34 > 7.82?ml 0.25 mol.l-1 NaOH); alcohol stability (0.6 > 0.44 ml); time for enzymatic coagulation (150.75 > 115.03 second); whey protein (0.54 > 0.49%); fat/crude protein (1.2 > 1.15); milk fermentation ability (FAM) by titration (31.45 > 22.18?ml 0.25 mol.l-1 NaOH). Lower values (P < 0.05) in O milk had: solids--not--fat (8.64 < 8.73%); urea content (19.91 < 29.03 mg.100ml-1); electrical co

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of organic farming on selected raw cow milk components and properties

  • Popis výsledku anglicky

    Organic dairying is an alternative for friendly exploitation of environment. This paper was focused on impacts of organic dairying on milk composition and properties. The conventional (C) cow milk was compared to organic (O) milk. Holstein bulk milk samples (BMSs) from winter and summer season in 4 C and 4 O (n = 32 and 32 BMSs; 2 years) herds were investigated. 6 herds were grazed and 2 C herds were not grazed. Mean O cow milk yield (MY, 305 lactation days) was 7037.3 +- 421.5 and C MY 7015.8 +- 1068.1?kg. Higher values (P < 0.05) in O milk had: log acetone (0.7321 > 0.6048); titration acidity (8.34 > 7.82?ml 0.25 mol.l-1 NaOH); alcohol stability (0.6 > 0.44 ml); time for enzymatic coagulation (150.75 > 115.03 second); whey protein (0.54 > 0.49%); fat/crude protein (1.2 > 1.15); milk fermentation ability (FAM) by titration (31.45 > 22.18?ml 0.25 mol.l-1 NaOH). Lower values (P < 0.05) in O milk had: solids--not--fat (8.64 < 8.73%); urea content (19.91 < 29.03 mg.100ml-1); electrical co

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G58063" target="_blank" >1G58063: Zvýšení kvality a efektivnosti systémů produkce mléka a mléčných výrobků v podmínkách ekologického zemědělství od zajištění výživy přes technologii mléčné produkce až po její zpracování jako konkurenceschopné alternativy konvenčním systémům.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendeleianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LIX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    81-92

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus