Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of conversion from conventional to organic dairy farm on mik quality and health of dairy cows

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F08%3A%230000287" target="_blank" >RIV/26788462:_____/08:#0000287 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/08:#0000347

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of conversion from conventional to organic dairy farm on mik quality and health of dairy cows

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The conventional (C) milk was as reference to organic (O). Bulk milk samples (BMSs) were from C and O period of 1 Holstein (H) herd. Milk yield (MY) was reduced by 14.6 and 28.5 %. Crude protein (CP) was reduced (3.17 < 3.25 %). Lower milk urea in O (22.02 < 28.56 mg.100ml-1; by 22.9 %) is a regular event. H BMSs from winter and summer were investigated in 4 O herds (16) and in 1 C herd (36). Fat (3.79 < 4.06 %), CP and true protein (3.09 < 3.17 %) and casein (2.54 < 2.66 %) were lower in O (P < 0.05).Lactose (4.92 > 4.82 %) and whey protein were higher (P < 0.05). It and lower urea 19.53 < 40.39 mg.100ml-1 and higher acetone (6.8 > 1.6 mg.l-1) showed on permanent energy and protein deficiency in O nutrition. Citric acid in O was (P > 0.05) lower (8.45 < 8.76 mmol.l-1). Somatic cell count (SCC) was lower (P < 0.05) in C in this case, both (C and O) had SCC on level extra milk quality (< 300 ths.ml-1). Higher Ca and Mg levels were in O milk. In: Folia Veterinaria, 2008, 52, 3-4, ISSN:

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of conversion from conventional to organic dairy farm on mik quality and health of dairy cows

  • Popis výsledku anglicky

    The conventional (C) milk was as reference to organic (O). Bulk milk samples (BMSs) were from C and O period of 1 Holstein (H) herd. Milk yield (MY) was reduced by 14.6 and 28.5 %. Crude protein (CP) was reduced (3.17 < 3.25 %). Lower milk urea in O (22.02 < 28.56 mg.100ml-1; by 22.9 %) is a regular event. H BMSs from winter and summer were investigated in 4 O herds (16) and in 1 C herd (36). Fat (3.79 < 4.06 %), CP and true protein (3.09 < 3.17 %) and casein (2.54 < 2.66 %) were lower in O (P < 0.05).Lactose (4.92 > 4.82 %) and whey protein were higher (P < 0.05). It and lower urea 19.53 < 40.39 mg.100ml-1 and higher acetone (6.8 > 1.6 mg.l-1) showed on permanent energy and protein deficiency in O nutrition. Citric acid in O was (P > 0.05) lower (8.45 < 8.76 mmol.l-1). Somatic cell count (SCC) was lower (P < 0.05) in C in this case, both (C and O) had SCC on level extra milk quality (< 300 ths.ml-1). Higher Ca and Mg levels were in O milk. In: Folia Veterinaria, 2008, 52, 3-4, ISSN:

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G58063" target="_blank" >1G58063: Zvýšení kvality a efektivnosti systémů produkce mléka a mléčných výrobků v podmínkách ekologického zemědělství od zajištění výživy přes technologii mléčné produkce až po její zpracování jako konkurenceschopné alternativy konvenčním systémům.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů