Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Molecular characterization of MRSA strains isolated from livestock milk and meat in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F11%3A%230000511" target="_blank" >RIV/49608851:_____/11:#0000511 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Molecular characterization of MRSA strains isolated from livestock milk and meat in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aims: The livestock milk and meat industry represent a possible source of MRSA strains, with potential to infect the humans or infiltrate the food chain. The aim of the study was to apply different molecular genetic methods to type acquired MRSA strainsMethods and results: Hundreds of samples of cow, goat and sheep milk, pork meat and farm personnel were collected in two years in the Czech Republic. Eight MRSA strains from different farms were purchased and analysed using MLST (Multi Locus Sequence typing), spa and SCCmec (Staphylococcal Chromosome Cassette mec) typing based on PCR. The (GTG)5 primer was applied for the rep-PCR analyse. The ribotypization of the strains was performed on the RiboPrinterTM system. The individual strains possessed resistance to 3-8 different antibiotics, two isolates carried the gene seb encoding enterotoxin B. The strains belonged to the 4, 4D and 5 SCCmec type; t011, t034 and t064 spa type and ST8, ST398 MLST type. The results of ribotypization reveale

  • Název v anglickém jazyce

    Molecular characterization of MRSA strains isolated from livestock milk and meat in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Aims: The livestock milk and meat industry represent a possible source of MRSA strains, with potential to infect the humans or infiltrate the food chain. The aim of the study was to apply different molecular genetic methods to type acquired MRSA strainsMethods and results: Hundreds of samples of cow, goat and sheep milk, pork meat and farm personnel were collected in two years in the Czech Republic. Eight MRSA strains from different farms were purchased and analysed using MLST (Multi Locus Sequence typing), spa and SCCmec (Staphylococcal Chromosome Cassette mec) typing based on PCR. The (GTG)5 primer was applied for the rep-PCR analyse. The ribotypization of the strains was performed on the RiboPrinterTM system. The individual strains possessed resistance to 3-8 different antibiotics, two isolates carried the gene seb encoding enterotoxin B. The strains belonged to the 4, 4D and 5 SCCmec type; t011, t034 and t064 spa type and ST8, ST398 MLST type. The results of ribotypization reveale

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů