Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Efektivní kalibrace techniky MIR-FT pro screening hodnoty ekvivalentu bodu mrznutí mléka v mléčných laboratořích na bázi referenčních hodnot výkonnostních testů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F12%3A%230000546" target="_blank" >RIV/49608851:_____/12:#0000546 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/12:NBMRZN12

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Efektivní kalibrace techniky MIR-FT pro screening hodnoty ekvivalentu bodu mrznutí mléka v mléčných laboratořích na bázi referenčních hodnot výkonnostních testů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu efektivní retrospektivní kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro stanovení ekvivalentu bodu mrznutí mléka (EBMM); kontroly výsledků EBMM prostřednictvím výkonnostníchtestů; validace metody MIR-FT pro určení EBMM. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.

  • Název v anglickém jazyce

    Effective MIR-FT technique calibration for sreening of milk freezing point equivalent value in milk laboratories on the basis of reference values from proficiency testing

  • Popis výsledku anglicky

    Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for efficient retrospective calibration of indirect instrumental MIR-FT method for determination of milk freezing point equivalent (MFPE); MFPE results control via proficiency testing; MIR-FT method validation for MFPE determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of control and management of the dairy analytical work. The interpretations to the proposed procedures are described as well.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LA09030" target="_blank" >LA09030: Kooperace a členství v internacionálních profesních organizacích ICAR a AFEMA</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    INGO LA 09030 CM 21

  • Číslo předpisu

    SVS/2012/043471-G

  • Technické parametry

    Validace věrohodnosti výsledků měření nepřímých metod pro bod mrznutí mléka pro kontrolu kvality mléka a poradenství ke kvalitě mléka a zdravotnímu stavu krav. Provádí se v rutinních mléčných laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka.

  • Ekonomické parametry

    Ekonomický dopad zlepšením kvality výsledků může tvořit do 10 % efektu zajištění zlepšené kontroly kvality mléka a prevence ztrát způsobených nedostatkem informací. Případné ztráty je obtížné vyčíslit, neboť závisí na objemu produkce. Na úrovni ČR se může jednat o částky v řádu milionů.

  • Označení certifikačního orgánu

    Státní veterinární správa, Slezská 7/100, 120 56 Praha 2

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů