Efektivní kalibrace techniky MIR-FT pro screening hodnoty ekvivalentu bodu mrznutí mléka v mléčných laboratořích na bázi referenčních hodnot výkonnostních testů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F12%3A%230000546" target="_blank" >RIV/49608851:_____/12:#0000546 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/12:NBMRZN12
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Efektivní kalibrace techniky MIR-FT pro screening hodnoty ekvivalentu bodu mrznutí mléka v mléčných laboratořích na bázi referenčních hodnot výkonnostních testů
Popis výsledku v původním jazyce
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu efektivní retrospektivní kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro stanovení ekvivalentu bodu mrznutí mléka (EBMM); kontroly výsledků EBMM prostřednictvím výkonnostníchtestů; validace metody MIR-FT pro určení EBMM. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
Název v anglickém jazyce
Effective MIR-FT technique calibration for sreening of milk freezing point equivalent value in milk laboratories on the basis of reference values from proficiency testing
Popis výsledku anglicky
Certified applied method is focused on explanation and performance of: procedure for efficient retrospective calibration of indirect instrumental MIR-FT method for determination of milk freezing point equivalent (MFPE); MFPE results control via proficiency testing; MIR-FT method validation for MFPE determination. The certified applied method provides the information about concrete proposal and method of more effective and affection procedure of control and management of the dairy analytical work. The interpretations to the proposed procedures are described as well.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LA09030" target="_blank" >LA09030: Kooperace a členství v internacionálních profesních organizacích ICAR a AFEMA</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
INGO LA 09030 CM 21
Číslo předpisu
SVS/2012/043471-G
Technické parametry
Validace věrohodnosti výsledků měření nepřímých metod pro bod mrznutí mléka pro kontrolu kvality mléka a poradenství ke kvalitě mléka a zdravotnímu stavu krav. Provádí se v rutinních mléčných laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka.
Ekonomické parametry
Ekonomický dopad zlepšením kvality výsledků může tvořit do 10 % efektu zajištění zlepšené kontroly kvality mléka a prevence ztrát způsobených nedostatkem informací. Případné ztráty je obtížné vyčíslit, neboť závisí na objemu produkce. Na úrovni ČR se může jednat o částky v řádu milionů.
Označení certifikačního orgánu
Státní veterinární správa, Slezská 7/100, 120 56 Praha 2
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů