Valency of verbs in Russian, Czech and German
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49777513%3A23330%2F09%3A00504687" target="_blank" >RIV/49777513:23330/09:00504687 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
ruština
Název v původním jazyce
K valentnosti prigotovlenija pišči v russkom, češskom i nemeckom jazykach
Popis výsledku v původním jazyce
Stat´ja posvjaščena problematike valentnosti glagolov v russkom, češskom i nemeckom jazykach i sosredotočivajetsja na odnoj iz semantičeskich grupp, imenno na glagolach prigotovlenija pišči. V stat´je predstavleny osnovnyje dopolnenija i ich formal´nojevyraženije.
Název v anglickém jazyce
Valency of verbs in Russian, Czech and German
Popis výsledku anglicky
The paper is devoted to the valence of verbs in Russian, Czech and German, and focuses on the analysis of valence properties of a semantic group of verbs - verbs that expressed the preparation of food. The paper presented the basic complements of verbs and their formal expression in those languages.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
AI - Jazykověda
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Lingvistické, lingvodidaktické a literární reflexe pro nové milénium
ISBN
978-80-7043-886-2
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
—
Počet stran knihy
388
Název nakladatele
Západočeská univerzita
Místo vydání
Plzeň
Kód UT WoS kapitoly
—