Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of quality of 10 spelt wheat varieties cultivated in organic farming

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002511" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002511 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of quality of 10 spelt wheat varieties cultivated in organic farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In addition to common wheat ( Triticum aestivum L.) spelt (Triticum spelta L.) is rarely cultivated in Europe. Several varieties have been tested in Czech republic since 1990. The growing area has reached about 600 ha and is concentrated predominantly inecological farms. The reason for spelt cultivation is its very good ability to rough conditions in sub-montain and montain regions and the higher content and digestibility of nutrients (especially minerals and vitamins) in spet grain. In this contribution we focused on the comparision of chemical composition of grain of several spelt and common wheat varieties and new breedeng materials cultivated in low-imput system.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of quality of 10 spelt wheat varieties cultivated in organic farming

  • Popis výsledku anglicky

    In addition to common wheat ( Triticum aestivum L.) spelt (Triticum spelta L.) is rarely cultivated in Europe. Several varieties have been tested in Czech republic since 1990. The growing area has reached about 600 ha and is concentrated predominantly inecological farms. The reason for spelt cultivation is its very good ability to rough conditions in sub-montain and montain regions and the higher content and digestibility of nutrients (especially minerals and vitamins) in spet grain. In this contribution we focused on the comparision of chemical composition of grain of several spelt and common wheat varieties and new breedeng materials cultivated in low-imput system.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA521%2F97%2F0052" target="_blank" >GA521/97/0052: Studium produkce a kvality alternativních plodin pro zdravou výživu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings 13th International IFOAM Scientific Conference 28- 31. 8. 2000

  • ISBN

    1 58603 087 6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    758

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    vdf. Hochschulverlag AG

  • Místo vydání

    Basel

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku