Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza jatečné hodnoty finálních hybridů.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F01%3A00002922" target="_blank" >RIV/60076658:12220/01:00002922 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analýza jatečné hodnoty finálních hybridů.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro zhodnocení zmasilosti jatečných hybridů pocházejících z jihočeského regionu byl vybrán soubor, do kterého bylo zahrnuto 155 náhodně vybraných jedinců pocházejících z běžných chovatelských podmínek a porážených v masokombinátu Maso Planá, a.s. v letech 2000 až 2001. Ve sledovaném souboru byl dosažen průměrný podíl svaloviny 54,32 % (dvoubodová metoda) při průměrné jatečné hmotnosti 112,05 kg (hmotnost jatečně opracovaného těla * 1,23). Do nejvyšších jakostních tříd S a E bylo zařazeno téměř 42 %,do SEU tříd 88,4 % jatečných těl. V souladu se zásadami SEUROP systému docházelo k postupnému snižování podílu svaloviny, který byl podle předpokladu doprovázen zvyšováním hmotnosti jatečně opracovaného těla, tj. S - 62,21 % ( 78,8 kg), E - 57,1 % (90 ,1 kg), U - 52,65 % (91,4 kg) a R 48,56 % (98,8 kg). Podíl svaloviny byl příznivý do hmotnostního intervalu 90 - 99,9 kg, a to 53,59 %. V následujícím intervalu 100 - 109,9 kg se již došlo ke snížení hodnoty na 52,67 %.

  • Název v anglickém jazyce

    The analysis of breeding value in final hybrids.

  • Popis výsledku anglicky

    This paper aims to inform the level of lean meat achieved in pig hybrid population produced in the South Bohemia region. The data were obtained from randomly selected 155 final hybrids. The paper evaluates impact of slaughter pig weight on their classification by two-point methods (ZP method). The average slaughter weight achieved 112,05 kg, lean meat 54,32 %. The most favourable classification in SEUROP was found to carcass weight category 90 - 99,9 kg. Relatively favourable classification was to 100-109,9 kg yet.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference "Aktuální poznatky v chovu a šlechtění prasat".

  • ISBN

    80-7157-494-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    52-54

  • Název nakladatele

    MZLU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 4. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku