Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antinutriční látky v potravinách a možnosti jejich regulace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004848" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004848 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antinutriční látky v potravinách a možnosti jejich regulace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci je diskutován pojem "škodlivých látek" v sedmi kategoriích (v potravinách přirozeného původu, kontaminanty potravin, kontaminanty ze zemědělské výroby, kontaminanty z prostředí, z výroby a skladování, z tepelné úpravy potravin a kontaminanty z aditiv) a sledovány možnosti regulace škodlivých látek v potravinách.

  • Název v anglickém jazyce

    Anti-nutritional substances in foodstuffs and possibilities of their regulation

  • Popis výsledku anglicky

    The list of antinutrition matters in foodstuffs decreasing the savouriness of food and efficiency of nutrients and other components has been expanded by adding other harmful substances and such matters have been divided into seven classes (1. Harmful matters of natural origin in foodstuffs; 2. Harmful natural contaminants of foodstuffs; 3. Harmful contaminants originating in farm production; 4. Harmful contaminants from the environment; 5. Harmful matters that develop in foodstuffs during their manufacture and storage; 7. Substances added into foodstuffs for various reasons during processing, i.e. additives). The substances in the individual classes are described and the fact is demonstrated using several examples that the chances of the regulation ofsuch substances in farm products, i.e. food raw materials, are limited. It is because some harmful matters are produced by plants as defensive agents for live preservation, others are parts of normal metabolism.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa rostlin v trvale udržitelném zemědělství. Sborník z mezinárodní konference

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    27-31

  • Název nakladatele

    MZLU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku