Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sledování obsahu aminokyselin v mléce krav v alternativních podmínkách chovu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005246" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005246 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sledování obsahu aminokyselin v mléce krav v alternativních podmínkách chovu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě hodnot uvedených v tabulce nelze statisticky prokázat významné rozdíly v obsahu aminokyselin v mléce, v syrovátce a v sýrařské hmotě u dojnic chovaných alternativním způsobem v Horním Rakousku. Hodnoty se významně neodlišují od údajů odpovídajících průměrným obsahům aminokyselin uváděným pro kravské mléko v České republice. Hodnoty aminokyselin mléka, sýrařské hmoty a syrovátky slouží k posouzení vlivu plemene, vlivu krmných dávek na obsah bílkovin v mléce. Je možné konstatovat, že tyto hodnoty, zejména obsah kaseinu jsou geneticky determinované. Průměrné ukazatele jednotlivých složek mléka spíše odpovídají technologickým podmínkám chovu a plemeni. Bylo by žádoucí sledovat tyto změny v porovnání pastevního a stájového systému chovu na obsahaminokyselin v mléce a rovněž mastných kyselin v tuku mléka.

  • Název v anglickém jazyce

    The contents of aminoacids in dairy cow milk at alternativ breeding conditions

  • Popis výsledku anglicky

    We did not found out statistical significant differnces in aminoacids contents in dairy milk, whey and in cheese matter at dairy cows at alternativ breeding in High Austria. These results are very similar to average aminoacids contents in milk in references. The aminoacids contents of milk, whey and in cheese matter are very important for evaluation of breed influence and influence of feed rations for protein contents in milk. The mean parametrs of single milk components are similar to technological breeding conditions.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proteiny 2004

  • ISBN

    80-7157-779-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    91-94

  • Název nakladatele

    MZLU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 6. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku