Výsledky testace hybridních prasat v provozních podmínkách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005924" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005924 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výsledky testace hybridních prasat v provozních podmínkách
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem sledování bylo získat údaje o detailním složení jatečných půlek a kvalitě masa vybraných hybridních kombinací prasat. V nejméně příznivé hmotnosti, téměř 120 kg, byli poraženi hybridi plemenné kombinace (BUxL)x(PIC337), následovala kombinace (BUxL)x(BOxBL) s porážkovou hmotností 111,93 kg, (BUxL)x(BOxPn) s 107,65 kg a v nejnižší porážkové hmotnosti 103,66 kg byla poražena prasata kombinace (LxBU)x(PnxH). Nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku 28,30 mm byla naměřena u kombinace (BUxL)x(BOxBL), následovala kombinace (BUxL)x(PIC337) s 25,87 mm a kombinace (LxBU)x (PnxH) a (BUxL)x(BOxPn) s 23,2 mm a 22,38 mm. Nejvyšší podíl libového masa zjištěný jak pomocí aparativní klasifikace (FOM), tak i dvoubodovou metodou 56,87 %, resp. 55,97 % byl naměřen u kombinace (BUxL)x(BOxPn), následovala kombinace (LxBU)x(PnxH) s 55,21, resp. 53,86 %, téměř shodný podíl oběma metodami byl zjištěn u kombinace (BUxL)x(PIC337), a to 54,21 %, resp. 54,52 % a nejnižší podíl u kombinace (BUxL)x(BOxBL) s 53 %
Název v anglickém jazyce
Results of hybrid pig testing in operational conditions
Popis výsledku anglicky
Carcass value and meat quality of hybrid combination (Large White and Landrace) x (Large White - sire line x Belgian Landrace), (Large White and Landrace) x (Large White - sire line x Pietrain), (Landrace x Large White) x (Pietrain x Hampshire) and (Large White x Landrace) x (PIC 337) were investigated. Final hybrids were sacrificed at average slaughter weight 111.93 kg, 107.65 kg, 103.66 kg and 119.25 kg. The value of lean meat content (FOM) was 53.00 %, 56.87 %, 55.21 % and 54.21 %. The average backfat thickness was 28.30 mm, 22.38 mm, 23.21 mm and 25.87 mm, pH1 6.46, 6.31, 6.61 and 6.63.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QC1231" target="_blank" >QC1231: Objektivní klasifikace jatečných těl prasat, skotu a ovcí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Chov hospodárskych zvierat v podmienkach EÚ.
ISBN
80-88943-21-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
48-49
Název nakladatele
SPU v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
1. 1. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—