Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorické vlastnosti masa kapra obecného (Cyprinus carpio).

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007145" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007145 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12610/06:00006988

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorické vlastnosti masa kapra obecného (Cyprinus carpio).

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V oblasti vybraných rybníků Třeboňské pánve bylo sledováno použití některých doplňkových krmiv (pšenice, kukuřice, triticale, ječmen, žito) a jejich vliv na organoleptické vlastnosti masa tržního kapra (Cyprinus carpio). Panel hodnotitelů posuzoval vůni,chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byla použita nestrukturovaná grafická stupnice. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a hodnocení bylo 2 krát opakováno. Při hodnocení sledovaných vjemů (při hladině významnosti p < 0,05) nebyl prokázán statisticky průkazný vliv přikrmovaného obilí na organoleptické vlastnosti masa kapra.

  • Název v anglickém jazyce

    Organoleptic characteristic of common carp (Cyprinus carpio) flesh.

  • Popis výsledku anglicky

    Supplemental cereal feeding (wheat, corn, barley, rye and triticale) and its effect on organoleptic characteristics of common carp (Cyprinus carpio) flesh were investigated in fish from ponds in Třeboň region (Czech Republic). Panel of evaluators judgedodour, taste, flavour and consistence of fish flesh. A protocol with an unstructured graphic scale was used for expressing the intensity of perception. Ten evaluators participated to the classification and the evaluation was repeated two-times. Statistically conclusive influence (at the level of significance p < 0,05) of cereals additional feeding on organoleptic characteristics of common carp flesh wasn't proved.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agroregion 2006 : zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství. Sekce I, Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti, Č.Budějovice

  • ISBN

    80-7040-869-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    189-192

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku