Vliv přikrmovaných obilovin na organoleptické vlastnosti masa kapra obecného
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12610%2F04%3A00005832" target="_blank" >RIV/60076658:12610/04:00005832 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv přikrmovaných obilovin na organoleptické vlastnosti masa kapra obecného
Popis výsledku v původním jazyce
V oblasti vybraných rybníků Třeboňské pánve bylo sledováno použití některých doplňkových krmiv (pšenice, kukuřice, triticale) a jejich vliv na organoleptické vlastnosti masa tržního kapra (Cyprinus carpio). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuťa konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byla použita nestrukturovaná grafická stupnice. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a hodnocení bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení sledovaných vjemů (při hladině významnosti p < 0,05) nebyl prokázán statisticky průkazný vliv přikrmovaného obilí na organoleptické vlastnosti masa kapra.
Název v anglickém jazyce
Influence of cereal additional feed to organoleptic characteristic of common carp (Cyprinus carpio) flesh
Popis výsledku anglicky
Supplemental cereal feeding (wheat, corn and triticale) and its effect on organoleptic characteristics of common carp (Cyprinus carpio) flesh were investigated in fish from ponds in Třeboň region (Czech Republic). Panel of evaluators judged odour, taste,flavour and consistence of fish flesh. A protocol with an unstructured graphic scale was used for expressing the intensity of perception. Ten evaluators participated to the classification and the evaluation was repeated three-times. Statistically conclusive influence (at the level of significance p < 0,05) of cereals additional feeding on organoleptic characteristics of common carp flesh wasn't proved.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Collection of scientific papers, Faculty of agriculture in České Budějovice : series for crop sciences. Vol. 21, 2004, 1 [2004]
ISSN
1212-0731
e-ISSN
—
Svazek periodika
21
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
157-164
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—