Krmné obiloviny ve vztahu k senzorickým vlastnostem masa kapra (Cyprinus carpio). Vztah vodního prostředí, technologie chovu a kvalita masa tržního kapra.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12610%2F06%3A00006985" target="_blank" >RIV/60076658:12610/06:00006985 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Krmné obiloviny ve vztahu k senzorickým vlastnostem masa kapra (Cyprinus carpio). Vztah vodního prostředí, technologie chovu a kvalita masa tržního kapra.
Popis výsledku v původním jazyce
V oblasti vybraných rybníků Třeboňské pánve bylo sledováno použití některých doplňkových krmiv (pšenice, kukuřice, triticale, ječmen, žito) a jejich vliv na organoleptické vlastnosti masa tržního kapra (Cyprinus carpio). Panel hodnotitelů posuzoval vůni,chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byla použita nestrukturovaná grafická stupnice. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a hodnocení bylo 2 krát opakováno. Při hodnocení sledovaných vjemů (při hladině významnosti p < 0,05) nebyl prokázán statisticky průkazný vliv přikrmovaného obilí na organoleptické vlastnosti masa kapra.
Název v anglickém jazyce
Cereal additional feeding in relation to organoleptic characteristic of common carp flesh. Relation of environment, fish culture and common carp flesh quality
Popis výsledku anglicky
Supplemental cereal feeding (wheat, corn, barley, rye and triticale) and its effect on organoleptic characteristics of common carp (Cyprinus carpio) flesh were investigated in fish from ponds in Třeboň region (Czech Republic). Panel of evaluators judgedodour, taste, flavour and consistence of fish flesh. A protocol with an unstructured graphic scale was used for expressing the intensity of perception. Ten evaluators participated to the classification and the evaluation was repeated two-times. Statistically conclusive influence (at the level of significance p < 0,05) of cereals additional feeding on organoleptic characteristics of common carp flesh wasn't proved.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Bulletin VÚRH Vodňany
ISSN
0007-389X
e-ISSN
—
Svazek periodika
42
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
101-104
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—