Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nenasycené mastné kyseliny v mléčném tuku dojnic českého strakatého skotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007217" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007217 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nenasycené mastné kyseliny v mléčném tuku dojnic českého strakatého skotu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vzorky mléka byly odebrány od 39 dojnic českého strakatého plemene a plynovou chromatografií stanoveny obsahy nenasycených mastných kyselin v mléčném tuku. Bylo identifikováno celkem 18 nenasycených mastných kyselin, z nichž kvantitativně nejvíce zastoupené byly kyselina olejová - C18:1 (19,91 až 33,23 %), palmitolejová - C16:1 (1,30 až 3,05 %) a linolová - C18:2n6 (0,35 až 2,81 %). V roce 2004, kdy byly vzorky odebrány v letním období, byl obsah všech nenasycených mastných kyselin průkazně vyšší (34,56%) než v zimním období roku 2005 (30,16 %; P < 0,01).

  • Název v anglickém jazyce

    Unsaturated fatty acids in milk fat of Czech Pied cows

  • Popis výsledku anglicky

    Milk fat composition was determined in 39 dairy cows of Czech Pied cattle and fatty acids were determined by a gas chromatographic method. 18 unsaturated fatty acids in chromatograms were identified. The highest proportions were observed for oleic acid (19,91 to 33,23 %), palmitoleic acid (1,30 to 3,05 %) and linoleic acid (0,35 to 2,81 %). The concentration of total unsaturated fatty acids was significantly higher (P < 0,01) in July 2004 (34,56 %) than in February 2005 (30,16 %).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agroregion 2006 : zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství. Sekce I, Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti, Č.Budějovice

  • ISBN

    80-7040-869-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    109-112

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku